Friday, December 25, 2009

i dont want to be / i am not a

SERIAL KIlLER.


nasib baik aku menahan diri dari mengupdate blog dua tiga hari lepas. kalau tidak, mungkin blog ni dipenuhi dengan sumpah seranah je.haha. since im no good with words bila aku tengah marah, jadi memang aku akan restrict my behaviour time-time macam tu. jadi, no one will hurt with my words.kan *merepek lagi, buat-buat paham dah la ye..lagipun, aku pernah baca kat INTREND_JANUARI 2010 ISSUE, pikir sebelum kita melakukan apa-apa. pikir sebelum menghantar email dalam keadaan marah, pikir sebelum menghempas telefon dan sebagainya supaya perbuatan kita tu kita takkan kesal seumur hidup..so, it is works :)

aku minat tengok astro channel 732-crime investigation. sampai pernah ayah aku tanya,

"ko nak jadi polis ke?"

(dalam hati aku, ingat ayah nak tanya ' ko nak blaja jadi killer ke?' haha. not funny.)

oke, pe motif aku cakap pasal astro nih???

ok2 aku dah ingat. banyak- banyak siri dalam channel tu yang aku tengok, kebanyakan kes pembunuhan yang disiasat mesti bermula dari benda kecik.

#jeles, sakit hati, merompak, bengang, dan lain- lain.

ada satu kes tu, ide bunuh wife die just because perempuan tu say something that hurt him. very simple word, and lead to murder. tragic.

__i HATE u__

motif post ini?

haha. ntah.

tapi aku belajar sesuatu, benda paling tajam dalam dunia ni bukan pisau, tapi kata- kata.
so, behave people.sesetengah orang tak begitu paham lawak yang kite cuba sampaikan. jadi, think twice before u open ur mouth.

"did i ever said that u hurt me each time u open ur mouth?
i didnt, because u did not. PEACE"
love, mimi

Friday, December 11, 2009

long. distance. relationship.

this is a good lesson to the people who is in a long distance relationship..

like me :(

haha.

p/s; i love you.


Saturday, November 28, 2009

kodak. moment.

refer to the last entry, the picture have a thousand meaning. but sometimes, it does bring happiness :)

reunion kecil2 lan kat genting. to be honest, aku xpernah suka pun genting. sebab im not actually into this game, theme park thing and whatsoever. im prefer beaches. but i have fun though. i am with my best3 friends, wit my diploma mate and of koz, with my other half. *sila rujuk lelaki berbaju hitam hehehe :)





time kat genting, hujan plaks..xbleh blah die punya kesejukan.macam apa ntah.haha..bile aku letak gambar ni kat friendster dulu, bukan main banyak komen. ntah, diorang cakap pasal tangan. err?




my team, my member, my bestest friends, my girls in kota kinabalu..walaupun ada krisis kecil2 lan, (hehe ~) i am really happy dapat kenal diorang suma. dan aku tak sabar nak hangout macam dulu2.pegi cp, g mcd, g ip, balik tenom and keningau.. huhu. aku betul-betul rindu korang laa!!!




masa ni, kitorang jumpa koz bebudak sabah semua turun kL..well, kebanyakan lah..heh.masa ni, plan nak pegi genting kota keriangan (?), tapi tak jadi sebab tiket awal dah habis.makanya, kitorang cuma jalan-jalan kat mid valley dan plan nak g esoknya pulak.all my geng at sabah are staying at my house (ekeeleh macam ramai je, padahal 3 orang.) but it was soooo sooo much fun :) i missed them actually~



masa ni kalau tak silap aku, kitorang tengok wayang kat klcc. tapi aku lupa cite ape. rasenya, time ni tengah tunggu result ataupun surat sambung degree. jadi muka masing2 suma berdebar tak hengat. emo rulez bebeh.



time picnic with huayu member..belajar mandarin sampai 3-4 semester (diploma and degree) tapi macam sepatah haram pun aku tak tahu.heheh..time picnic ni, memula semua taknak mandi, pastu aku and geng aku la g pecah tradisi.semua batak laut.keh keh.mandi tak ingat dunia.sangat sangat seronok!!!



bila tengok gambar ni, aku terasa mak aih.kurusnya aku. tapi time tu, ak langsung tak rase kurus.member baru start makan, aku dah habis sepinggan.adakah.. err. move. on.



masa ni aku ingat lagi, kitorang kene panggil naik court.aku rasa pasal tak datang modul ke apa ntah something like that lah.pagi tu, memenag kitorang cuak2 kambing la. takut kene repeat sem. sebab time ni kitorang dah last sem dah.sume muke bajet nak grad je.. tapi last kitorang lepas.haha..sampai sekarang aku tak berapa paham why (kenapa). pas tak jadi naik court, kitorang g dekat anjung untuk tangkap gambar class. tu yang kitorang gambar stail ntah hape hape ntah ni. lagipun, time ni kan tengah gila cerita korea. semua pakat beli and burn cita korea je.tu la gambar stail2 sarang-heyo. heh.




sile focus MY FIGURE. i miss my self. (haha, boleh?)





girls of DIB (diploma in banking). my Lovely friendsss. i miss u guys :(




masa ni dinner banking yg last untuk senior2 seperti kami huahuahua. masa ni aku dah gemuk balik,nak cari baju, macam kambeng.tak silap aku, esok diner, hari ni aku baru pegi cari baju dengan ann.haha..tp actually, aku tak pernah kesah pun pasal baju2 nih if ada apa2 function. geng2 aku yang kaki bergaya. heheh jangan marah.diorang suma siap buat baju. hehe.lawak betul bile ingat balik. c ann sampai tak nak g dinner la sebab baju die tak lawa.tak boleh blah.hehe..

i just love this picture.perlu ke aku cakap apa2 lagi? hehe. gedik.



peraduan cari kawan.haha.tekalah mana aku.



ni dinner yang aku dapat naik pentas amik scroll sebab lebih 3 pointer kot.haha.dinner ni bosan.tapi yag besnya, makanan dan dapat sijil.thats all.



see mr khuzaimy. he is the driver for that night. thanx sayang. *masa ni, xlah aku cakap thanx sayang kan.. die pun pandang aku sebelah mata je.wahahahah. plastik beg putih pula, adelah lauk yang kami tapau dari hotel. hehe. tak boleh bawak ke majlis langsung.



haha.time ni baru kitorang habis gi dinner untuk banking students kot.rasenye time ni sem terakhir aku d kk,sob!sebab kan aku dan geng2 ak memang TIDAK ADA lesen, maka kami meminta pertolongan kujai n ajis for driving us to the dinner place. pas abis function, kitorang g ape ntah nama tempat ni (tepi laut-lupe?ini sah menunjukkan yang ak memang dah lama tak pegi KK.huhu~).lepak2, chit chat2 hehe.we had fun!



barisan hadapan: mimi (aku), ann, ejam, burgs, amni
barisan kedua : ramer, billy, ctk, salmi, zura, rini
barisan last : azman, kujai, annely, kalet
time ni g kundasang. percutian pertama rasanya dengan all my classmate.is in my diploma years n because i LOVE my class at that time, aku terus setuju nak join. and memang sangat2 best! walaupun just dua hari je, tapi memang fun to the max. hhaaha.
*silly moment by the way.

ak rindu mereka semua.ak rindu ak yg kurus. haha. haih.
p/s:harap harap ada reunion.

Wednesday, November 18, 2009

entry paling mengelirukan calon.

satu keping gambar memberi seribu makna.
satu keping gambar mampu membuatkan perasaan kite bertukar sekelip mata.

can i delete it from my memory?

mustahillah.
jadi, just stop thinking about that stupid picture.

stop mimi, STOP.

tp tak boleh nak stop.
benci,berapi memakan diri.
sedih pedih sakit hati.
luka semakin terbuka.
emosi kian berkecamuk.

"salahkan dia lah,siape suruh!"

"tapi,benda tu dah lama.kenapa nak kecoh lagi?"

"kalau berpikir sebelum bertindak,tak jadi kan?!"

"salah langkah.dah meminta maaf.dah juga di maafkan.apa lagi,mimi?"

hmm..
korang tak paham kot.
sebab tak rasa.
ak dendam?
i hope NOT.

sudah la mimi.
g tido.

..........

tak nak lah.

layan 'kiamat sudah dekat' lagi baik.

fullstop.

Thursday, November 12, 2009

math is good.

when u are excited + the other party is SOO normal /stone / no reaction / biase je
= SAD + MAD

= hate IT!!

Tuesday, November 10, 2009

true love.

aku ada terbaca artikel semalam.disebabkan aku sampai ofis extra awal,jadi tu lah kerja aku.hehe

"how do you know if u have found your true love?"

macam mane kita nak menilai yang dia lah satu2 nya untuk kita? adakah bila kite berdebar2 seperti berdebarnya kita apabila xsiap report dan sempat update blog (heh,terasa saya). bile nampak nama die appear kat skrin handphone? ataupun bile die berjaya buat kite tersenyum even tengah dalam mood bengang nak mampus? adekah kalau kita tak berkongsi segalanya bersama2, itu bukan cinta sejati kita? hmm.

mari kita lihat signs2 yang ade dalam artikel itu dan mari mengupas bawang.eh, mengupas isu ini :-

1. communication / komunikasi.

menurut artikel itu, pasangan yang sherashi bershama (serasi bersama) adalah pasangan yg dapat berbual2 dengan efektif dan berkesan.bile kita dapat meluahkan segalanya dengan pasangan kita contohnya tentang betapa sedihnya kita bile melihat kucing memakan lipas, atau betapa gembiranya kita bila kita pernah mendapat no 1 seluruh tadika *ehem, atau situasi memalukan apabila kita berjaya mengeluarkan kaki yang tersekat di celah kerusi setelah ayah mengugut untuk memotong kaki ataupun tentang keinginan membuka cafe sendiri walaupun pernah beberapa kali masak nasi mentah? menurut artikel tersebut, perbualan yang dimaksudkan bukan saja tentang aktiviti harian, tetapi perlu merangkumi aspek silam, kini , masa hadapan dan impian tersembunyi dan apa saja.ye, APA SAJA!

tetapi,

adakah bila kita tidak berkomunikasi dgn pasangan kita tentang semua benda, itu membawa maksud itu bukan cinta sejati? aku x setuju. kadang, sesuatu perkara itu, lebih mudah untuk di pendam dan di selesaikan sendiri.mungkin sesetngah pasangan lebih suka begitu. kan?

2. trust / kepercayaan.

"Love cannot exist without trust"

betul, tapi kepercayaan dengan cemburu lain ye.bukan bermaksud kita tak percaya dia,bila kita cemburu tentang kawan2 perempuan pasangan kita yang hot tuh. grr. tapi its a normal insecure feeling when our partner berada di kalangan orang2 yg----...
ye, aku memang sengaja tak sambung ayat di atas.maleh aku.heh

3.Self-Sacrifice / pengorbanan diri sendiri.

sori, aku buat direct translation je.haha.maksudnya dalam berpasangan,setiap seorang mesti lah harus mengorbankan keperluan dan kehendak diri sendiri dan mengutamakan pasangan sekiranya perlu.soal diri sendiri : Have you both put the other person's needs first and made decisions based on the other's preference rather than your own? pernah ke?jap, aku pikir jap.err..let it be a secret for both of us la kan?korang pikirlah sendiri antara korang dengan beloved korang haha.

4.Change and Acceptance / berubah dan menerima perubahan.

xpernah ade dua orang yang sama 100 %.kembar pun mesti akan berbeza, sorang suke cokelat and sorang lagi suka strawberi.ape aku merepeks nih?ok2, point aku adalah, perbezaan dalam pasangan bercinta adalah perkara biasa yang menjadikan percintaan itu lebih interesting.dalam memastikan adakah kita telah berjumpa cinto sojati (cinta sejati ) kita, kita mestilah bersedia untuk berubah dan menerima kepelikan, kebaikan,keburukan,keindahan dan kekekeke (?) pasangan masing2 haha.contohnye, kita suka makan, dia suka minum. kita tak suka shoping, dia suka shoping.kita suka msg, dia suka bertalipon.kita suka merajuk, dia suke memujuk.(keh keh,nmpak sgt memandai.)jadi, kalau anda dan anda di sana, (ye,anda) tidak dapat mengadaptasikan perbezaan sesama sendiri,maka sory to say, TRY UR BEST.ceh.sukati aku je.

5.Respect / menghormati.

hormat.

"Respecting each other doesn't mean always agreeing with one another,you should find ways to compromise and tolerate each other during those times, even when you don't feel like giving way. In fact, a hallmark of true love is that you still choose to treat the other person respectfully and tenderly, even when you feel the opposite towards him."

kita x selalunya betul, dan dia tak semestinya salah.jadi, hormat menghormati jiran tetangga (wtf) pasangan kita adalah perlu bagi memastikan keutuhan hubungan percintaan..

6.Autonomy

xtau translate.tapi bermaksud, bercinta tidak seharusnya menjadikan kita bodoh. lupa kawan. xtau bertindak dan berpikir untuk diri sendiri dan sebagainya. ini adalah kerana, menurut artikel itu, cinta seharusnya menjadikan kita lebih kuat kerana ada seseorang di samping kita yang menyokong kita dan membetulkan kita sekiranya kita tersalah langkah, dan bukan nya menjadikan kita lebih lemah dan USELESS~

"Someone who truly loves you will encourage you to live, think, act, breathe, pursue dreams and take on challenges with his full support and love behind you"

ada betul kah?

7.Affection / tarikan. piwit.

x semestinya fizikal.tapi aku x nafikan, orang bercinta memang mempunyai tarikan fizikal yang amat amat amat kuat. sebab tu ak tulis 3 kali amat.heh.tapi, true love isnt all about affection in physical tau. tapi lebih kepada affection in emotion side.contohnya, adakah bagaimana sikap pasangan dan anda sendiri bila salah seorang sakit, hemo, gembira, rasa pathetic dan lain2. the way u show ur love to them is the best give in the world.macam contoh dalam artikel tu, a call to say hello, a gentle rub on the shoulder especially bila pasangan kita tengah down, the simple word I MISS YOU dan lain lain.

well, simplest thing means THE MOST.
do appreciate ur partner.
even he/she are not your true love, they might turn up to be the ONE.

tammat.

p/s: I LOVE MY KHUZAIMY :)

Monday, November 9, 2009

if only i can.

menggelabah td kat opis.

ingt de berita buruk.

upenye hahah.lawak2..

ces.

report, report.. (?)

selingan:

ade byk bende yg perempuan suke.

sms, calling2, shopping, mkn2, gosip2, hemo2.

tapi..

lelaki x.

lelaki cume suke satu benda.

bola.

Thursday, November 5, 2009

Delusional jealousy.

'usually between romantic partners, is the jealous subtype of delusional disorder. Patients are firmly convinced of the infidelity of a spouse or partner, despite contrary evidence and based on minimal data (like a messy bedspread or more cigarettes than usual in an ashtray, for instance). Delusional jealousy sufferers may gather scraps of conjectured "evidence," and may try to constrict their partners' activities or confine them to home.'

i think i have this disease.skit la kot.xbyk.haha..

damn!

Monday, October 26, 2009

hmm

memang xpatut ape yg ak tgh rase skrg dalam hati.

xpatut...

tapi,

walaupun xpatut..

there is NOTHING i can do..

mmg xpatut.

Thursday, October 22, 2009

whateve ko kate?!!

adekah perlu utk ko pgil SAYANG kat bf org lain?
adekah perlu ko biadap?
adekah perlu ko menjadi begitu annoying?
adekah perlu ko mempersoalkan ape salahnye ko pgil bf ak syg?
adekah perlu ko berlagak bodoh dan xpaham atau pun ko sememangnye begitu?
adekah perlu ayat "ill try my best" bile ak ckp jgn pgil bf ak syg?

adekah ko mental?
adekah ko gatal?

ye,ko mmg s--l.

Sunday, October 18, 2009

today summary.

wahhh.hari ni seronok gile.

mule2 ingat nak g shah alam n suruh en kujai teman kan ak wat report,tp last2 ak ajak die deting..sbb, bukan ape,ak rase mesti ak xterwat ripot sbb lebih suke tgk muke si dia *wink2.
maka nya, ak ke shah alam n g berdeting ngan kujai.pegi sane tumpang ngn kkk ak n plan nak g bukit raja tgk wyg.tp dlm hati dah berpk2 "nanti blik mesti penat dan lambat smpai umah,hmm"
tp yelakan,azam nak berdeting tu kuat,maka ak tetap semangat haha.plan ank g bukit raja naik teksi je,tp sbb kan laki ak bijak,die sewakan kereta (tambahhh syangg~~).hehe.lagi best jln dengan kereta.
tgk wyg,g umah kkk kujai,gaduh dalam keta,pujuk memujuk, smpai lah die n alai n mawi antar ak blik kat ampang.

d worst part is...

ak leh sesat kat ampang!!!!hmm.xtau la nak kate ap hehe.sib baik jmpe jln pulang.

btw, walaupun penat,sy sgt2 hepi :)

thanx mr khuzaimy, i love u~~

Thursday, October 15, 2009

mcm haram.

u shuld not be rude to other people rite, when she accidently spell ur name wrongly.there is a lot of nicest way to told her the mistake.not like d way u told jus now.

stupid budak!

Wednesday, October 7, 2009

berita terkini.

salam sejahtera.

sari berita penting.

1. cik mimi sedang menghitung hari2 terakhir nye di semasa sentral sdn bhd.masih belum bertanya kepada bos adekah masih ade kerja kosong utk cik mimi.semalm nk tnye,kantoi sbb ak xbawak masuk tiket dlm opis hehe. (*tiket parking yg telah diorder,terdampar d meja receptionist.ak nmpak,tp xamik bwk masuk dlm kerana takut ade dokumen yg perlu ditandatangani sebelum mengambil.jd,ak telah biarkan saje dan en lan sendiri yg bwk masuk tiket2 tu.jd aka malas nk tnye.sbb,nmpk mcm ak x buat keje plaks.hehe)__xpaham xpe :)
hari ni nak tnye, en lan yg tnye ak dulu pasal kerja semalm dah siap ke.walaupun dah siap, ak ttp tergagap2 nak tnye.maka-masih misteri pertanyaan ak ttg kerja kosong. ^__^

2. sedang menggelabah didalam hati (hanya didalam hati )berkenaan report final yg langsung xmendatangkan hasil.dah la jarang jumpe lec.hmm.whateva.

3. walaupun cuak,masih terselit perasaan gembira utk berjmpa kekasih hati setelah lebih kurang 6 bulan aka setengah tahun xberjumpe.hehe.cepatla,abis sume pasal bende2 project paper ni n ENJOY TO THE MAX!

4. cik mimi masih makan seperti biase.nyum3..sory me luv.xkurus n tambah besau.

sekian.selmat petang dan jumpe lagi di siaran akan dtg.tata titi tutu~

Friday, September 25, 2009

gud thing about love

is...

u will easily fall in love with the same person again n again..

:)

Wednesday, September 23, 2009

kera

someone called me a 'kera sumbang'.

whateva.

tp ak nak jelaskan kat sini,ak bukan sombong.ak juz segan dgn org yg xdikenali n opkos ak jus senyum je.its not enough i know.but everyone is DIFFERENT.

"dont assuming or judging others"

semangat yg hilang.

puasa da abis,raya pun bg ak kire mcm dah abis la..gile membosankan hidup ak.btw, its ok. :)

ak teringat time ak puasa time tadika.*tadika ak da start puasa-dasat2.ak berjaya puase selama 7 hari.yg selebih nye ak da xpuase kerana ade peristiwa memalukan time puas ke-7.

cerita 1:

ak puasa.tp ayah ak mmg akn bg duit kot2 ak lapo.rm 0.40 aka 40 sen.haha.zaman sekarang,40 sen,masuk toilet baru skali je.n bile time rehat,mbe2 ak kebanyakan xpuasa,dgn alasan bebudak lagik.alaa..lemah la korg nih.pastu, berlaku perbualan ni:

mbe lupe nama: mimi,jom la makan..
mimi: xleh la, ak puase.
mbe lupe nama: boleh la.ko mkn,pastu ko smbung la puasa blik.
mimi: boleh ke?
mbe lupe nama: boleh lah..jom?
mimi: ok2.ak nak cloud 9.

dan ak pun bli 2 coklat tuh.da mkn,ak pun smbung puasa.bile blik umah,ade air milo baki smlm yg sejuk dlm peti ais.maka,berlaku la conversation nih:

mimi: mimi chop air milo nih k
adik ak: ahhh,xde.amir pun nak
mimi: ahh,ko bukan puasa pun..

seterusnya,

ayah: ko puase ke?
mimi: puase.
ayah: mane duit pg td?
mimi: dah bli cloud 9.pastu mi smbung puase blik.
ayah n mama: laa,mane lah boleh cmtuh.g minum milo tu.
mimi: *dalam hati-cilake nye mbe.

dan kerana malu,ak pun terus xpuase tahun tuh.haha.bodo tul ak ngn mbe ak tuh.

cerita 2:

darjah 3,kitrg adik bradik empat2 org x sahur.jadi, bile balik umah tgh hari tuh,kitrg plan tepon ayah,n gtau penat nak mampus n nak bukak puasa.ayah bg n kitrg bukak puase ngn air sejuk je.hahah.rugi puase ak je.kire nye bulan tu,ak kantoi puase 1 hari je la.tahun2 sebelum n seterusnye,ak puase penuh.*riak.cume bile dah matang,ehem pham2 la.mmg xpenuh.

btw, rindu zaman dulu.puase n raya.skrg,bli baju raya pun las minit.langsung ak xteruja!

Tuesday, September 22, 2009

raya,dah x macam raya.

selamat hari raya maaf zahir batin.keh keh keh,muke kontrol ak.

raya? dah xmacm dulu.boleh kata bosan n boring.satu2 nye perkara yg wat ak gembira raya tahun ni adalh berjaya memebeli baju raya yg cantik dan menarik dan nmpak kurus skit hehe.

btw, 2 all-enjoy ur raya. :)

Thursday, September 10, 2009

bunkface

"semakin hari semakin menyampah.
hati menjadi semakin parah."

haha betapa emo nye ak di situ.manusia mmg berbeza2.bile ak dapat duduk dlm kelompok manusia berbeza itu, makin terserlah perbezaan nye.yang baik, xsemestinya baik.dan yg jahat,selalunya mmg jahat.xpayah la ko nak berlagak dgn bende yg blum pasti.ok?dun even have d black n white.kesabaran ak yg agak tinggi mmg membantu ak menempuh situasi ak sekarang..saat skrg,lagu bunkface paling sesuai__

'diskriminasi menjatuhkan ak,
reputasi kini menjadi bisu,
dan ak layu disitu.'

"bile usaha x dihargai,lebih baik makan nasi."

Friday, September 4, 2009

privacy.

what is privacy?

"Importantly, privacy is a personal, subjective condition. One person cannot decide for another what his or her sense of privacy should be."

ntah quote dr mane ak search kat gugel.
di translatekan disini, privasi adlah...

....

.......

..........

err, itulah privasi. (sebenarnye xtau cane nak ckp dlm bhsa melayu heh)

ala, d point is, kite xleh nak ceroboh privasy org len terutamanye benda yg dah terang2an private.antara cntoh bende2 privasi:

# surat2 yg tertera nama bank, ataupun perkataan mcmm.. PRIVATE & CONFIDENTIAL. kan?

# emel dan paswed2. ini mmg xleh share. sbb ini mmg bnde personal kan.tp ade pengecualian__bf MESTI kne bg bende2 nih.hahahaahah :)

# cerita2 dlm kelambu.

# benda2 dlm laptop.

dan lain2 la.mlas ak tulis.heh

tp, mcm mane kite nak marah org yg menceroboh kisah/benda peribadi kite kalau org itu adalh famili kite sendiri aka AYAH kesygan?
hahah,kne wat dek n pasrah je la.po bleh wat.

syg en othman. :)

Tuesday, September 1, 2009

pity her..

one of my friends in d office (trainee) da kne sound ngn bos koz she was absent 4 too many times.i dont blame the management, since she is the one who create d problem..but deep down inside my heart,i feel pity too her.she loves (LOVES) the company, n she is dying too work there.but, 4 me, she not show d rite attitude to d company.absentism is a BIG no-no ok?

but, people make mistakes. i hope she learn her lesson (even it is in the HARD way~)

for me, i love my department.but mybe im not suitable at the office.i am not comfortab;e with the environment.it is not anybody fault, its just my behaviour since forever__malu xtentu pasal n xkne tmpat keh keh..

as a practical trainee who is x saba2 nak abiskan practical nye bulan october nih, (wahhaahah), i hope time os passing by quickly..(betul ka? heh).xsaba nak SAYONARA.hehe :)

sometimes we learn from our mistakes n sometimes we not..

Monday, August 31, 2009

bulan hemo.

keh keh keh

ak heran tgk entry bulan ogos ak..sume entry hemo2.pelik tul.
btw, impian ak nak kurus b4 bf ak dtg nmpaknye menemui jln buntu.
to my darling, plz love me d way i am.hehe(ayat takut kne cerai.)

mulakan bulan september dgn senyuuumaaaaaaannnnn.
:P

Wednesday, August 26, 2009

*post ini xde kaitan dgn SESIAPE.

perasaan seseorg mmg sukar nak dijangka.

kmpm sume setuju.bg si A, mungkin dgn cara __ die lebih tenang.tp mungkin tidak bg si B.si C pula mngkin berasa cara ... lebih buatkan die gembira. *pe ak merepek ini?

maksud ak,kadang2 most of the thing that we feel mmg xsame ngn org lain.jd jgn mempersoal kan cara dan perlakuan org lain dlm menangani sesuatu isu.its up to them rite?kite pun xsuke tindakan kite dinilai dan d judge oleh org lain.jika care itu sempurna bg seseorg itu,kite biarkan saje.kenapa nak mempertikai kan.

pandangan peribadi ak,benda yg menghancurkan hati itu adalh benda yg dapat menenangkan diri ak dalam masa yang same.mmg bg sesetengah org mungkin heran dan pelik dgn cara ak, tp ingin diingatkn di sini - INI ADLAH CARA AK -org xperlu phm the way kite treat problem kite,ckup jus menghormati ape yg kite lakukan.pokok pangkalnye,diri sendiri.jika bg seseorg itu benda yg sedih itu menenangkan hati,just let it be.sometimes it will be the best medicine.

xpham?sile tanye.

Sunday, August 23, 2009

insane.

when there is something wrong in my mind, i will:

#be as quiet as i can.

#rajin bermonolog dgn diri sendiri.

#mule la hati pun kacau bilau.

#bile sume nya dah ok,ak akan jadi seperti biasa.

__DEPRESSED__

Sunday, August 16, 2009

taip dgn tangan kebas.

ketika menulis entry ini,ak sedang menggigil kesejukan thap dewa d kfc pkns.ini sume sbb ak dibasahi air hujan dgn dasat skali.hujan selebat2nye, bas selembab2nye.*PAKEJ!

skrg ak mengira waktu utk abes praktikal ak,lalu menjadi insan bebas.tp ak dlm ketakutan kerana ak punye proposal sedang berlangsung dgn progress: Z.E.R.O. ahh,ak terasa takut dan cuak dan hasilnye? hari ni sj separuh hari d library terbuang begitu sahaja.mmg ak xle laa duk kat library urk tujuan ilmiah.hancai.

konflik dlm diri ak skrg,ialah:

1.dapatkah ak siapkan praktikal ak dgn cemerlang?
ini termasuk lah project paper n presentation.

2.dapatkah ak bercuti selepas abis praktikal seperti yg dirancang?

3.dapatkah ak mencari kerja dan mendapat gaji yg boleh tahan la?

4.dapat kah ak membeli kereta selepas ini?

dapatkah sumenye tercapai?

Thursday, August 13, 2009

thanks anyway!

feeling UNAPPRECIATED!!~

Sunday, August 2, 2009

must view~

iklan celcom berbaloi baloi untuk ditonton.hehe..suke scha.suke jgk kalo die ngn fahrin walaupun ak bukan fan fahrin.tgk ahh.cute sungguh c scha. :P

THE PROPOSAL.

date: 31 july 2009
time: 720 pm
place: tgv klcc
with: my 'muvie' geng-amni.
seat: agak depan tp xde hal hehe
cite yg best n amat funny n romantik la bg ak..nak tgk dgn myotherhalf la lenkali hehe..cite pasal sandra bullock @ margaret (xsure lgsung ak ejaanye~) bos kepada laki ni (lagi skali,opkos ak lupe name die hehe.) n visa die dah abis sbb die org canada,jd die kne kuar dr us setahun bcoz die pernah langgar peraturan ape ntah lebih kurang camtu la..n die pn kne benti keje ngn company amerika.jd die dpt idea ajak laki tu kahwin,jd die dpt tgl kat us lagi..
kebetulan minggu tu,laki ni nak blik alaska n pmpuan ni ikut la..

scene ni bile famili laki ni suh kiss pmpuan ni bile die da umumkan yg pmpuan ni tunang die..n byk la insiden2 klaka n menarik..ak suke sgttt tgk sandra bullock ni.walaupun tua tp cun..n solid hahaa.

jd,sesape yg blum tgk,apo lagi.moh ke wayang.dijamin x rugi.ak bg 4.5 star dr 5.hahaha.
TWO THUMBS UP!!~

p/s:teringin nak hot mcm sandra bullock.hehe.
lalala~

Saturday, August 1, 2009

arghh..

arghh.
nape ko nak memekak je tiap2 masa?

arghh.
nape ak rase cam ak kuli batak je?

arghh.
nape ak rase ak xde kehidupan,xde life,xde ape-ape!

arghh.
nape ak mkan tanpa segan silu?

arghh.
nape ak nk dengki ngn life org lain?

arghh.
pehal ko nka dera mental ak?

arghh.
nape ak xde duit sendiri + umah sendiri + kete sendiri + keputusan sendiri?

arghh.
pehal post ni tajuk die arghh??

arghh.
nape die jauh?

arghh.

arghh.
nape ak rase cm lega bile ak wat post ni??
agaknye kne sebut arghh kot kalo hati tgh serabut?
ye la kot.
sbb ak da lega sikit.

hmmm..

p/s: stop making other people feel miserable. THANK YOU!

Sunday, July 26, 2009

ini entri memuji @ mengeji diri sendiri.

mase ak iron baju ayah tersayang, pikiran ak berlegar2 n merapu utk menulis post ini.maybe ade yg rase "ekeleh nak gak puji diri sendiri haha" tp bak kate azwan ali @ diva gebus__ade ak kesah?cak cekecak cekecak..haha.bukan bermaksud ak berminat dgn azwan ali,tp ak tetap rase die patut diberi credit kerana mencipta fenomena cak cekecak__yg menjadi kegemaran ak,along,alia n beberapa rakan.haha..



ak pernah terbaca dulu (seriously ak lupe kat mane ak bace,hehe), sebenarnye its a gud thing kalo kite kdg2 puji/keji diri sendiri..haha.yela,kalo dr perspective org lain ckp kite xlawa, xkan kite nak down sepanjang hayat sbb kite pon trus rase x cun?masih ade org yg patut anggap diri sendiri cun_contoh: ayah n ibu, pakwe dan rakan2 yg buta *dibaca-rabun haha.



enuf membebel.



pujian (?) / kejian utk nur shamimi othman.



1. ak rase ak penyabar haha.mesti ade org yg kenal ak rase nak gelak berguling2 mcm tenggiling bile bace statement ak. tetapi *sile rujuk tajuk.fullstop. cthnye,ak jarang melawan ckp ibu bapa n org len-kecuali bile ak rase ak kne defend diri ak n ap yg org lain ckp tu totally crap. tp thap kesabaran ak masih bleh blah lagi la.. *apesal ak sendiri cm nak tergelak bc say ak nih??



2. ak xpandai tp ak xbodoh..buktinya,flow pembelajaran ak tenang je walaupun keputusan ala-ala kampung.heh..ok la tu yg sedang2 sja. cume sejak ak masuk degree ni otak ak agak kurang berfungsi.angau kot.keh keh



3. ak lawak.ni mmg terbukti ni,haha.along ak siap nak vote ak dgn aggressive kalau ak masuk raja lawak..cume sbb ak pemalu xkne tmpat,maka ak melawak dgn org yg bertuah saje. *kwan2 n adik2_sile anggap anda bertuah :p



4. ak jarang sakit.ALHAMDULILLAH..



5. ak seorg yg tidak aktif.huhu..pling malas ak kalo diajak kuar hang out.nak kate umah kozi *dibaca_cozy sgt,xde pun. tp ak suke sgt lepak kat umah,walaupun kekadang rase nak pecah kepala duk umah. (org tetentu je yg paham ni.



6. ak agak organized-tp skrg mcm da xbrape.kelam kabut je almari ak bagai dilanda ribut.err..ni xlain xbukan,mesti pengaruh salmi.haha



7. ak amat menepati masa.gile bengkek menunggu.time is golden beb.



8. ak kuat mkn.huhu..buktinya,bdn ak sungguh menakjubkan skrg.unbelievable..pegi keje pun,ulang2 pakai baju itu2 je, sbb baju2 lain aklo ak pakai skrg,agak HOT!hmmm.ak bleh mkn walaupun ak kenyang.camno?



9. ak suke berangan.byk da impian ak yg ak da letak reminder dlm otak.ntah bile la nak tercapai akalmu.



10. ak pasif..yee,ini mmg masalh utama ak.ak xpandai nak bergaul kalo ak xkenal ngn org tu.ade boundaries la org puteh kata.cthnye,kat tmpat praktikal ak skrg, ak rase agaknye ak da kne aim ngn kkk2 kat situ sbb ak xbertegur sape.heh..wut to do.ak bukan sombong,tp ak rase cm restricted nak menjadi diri sendiri.ade beberapa org kkk je yg ak leh wat geng..sib baik ade bebudak praktikal yg cool jgk-tp ak lagi kool.haha



11.ak boros.ehem,ini mmg xdaprt nk dielak.duit ak mmg ak xpandai nak simpan.kalo ade duit,sume ak nak blanje, *lebih ke arah makanan la huhu.tu yg ak bengkek ngn diri ak sendiri.cane nak kawen ni?hehe *gatal.



12. ak agak pendendam.sbgai cth, kalo ak da bengkek ngn seseorg, ak akn ingt smapi bile2.n hubungn ak ngn org tu akan jadi agak funny la. *sarcastic.



13.ak org yg sinis n xnak kalah n pembidas.tp sebb ak pemalu,ak xpernah masuk debate.kalo x,kmpm ak menang bergaya.



14. ak gemuk.grrr.



15. ramai yg kate ak garang/ ganas, walaupun ak rase separuh betul haha.blh ke?



16. ak xpandai masak walaupun ak suke nak memasak n blaja masak.buktinya-ak bli buku rasa: rm8.50.haha



17. i have a dirty sweet little secret.



18. kalo marah/ sedih ,ak akan wat muke xde perasaan ak.tp jgn risau ye,org2 yg tidak berkaitan tidak akn kne tempiasnye.kerana ak sedaya upaya akan cube utk focus kpd subjek yg ak marahkan je..hehe



19. ak suke rambat wavy(?) ak.walaupun org ramai prefer kata kembang mcm mak lampir.haha



20.wa;aupun ak masih byk list2 keji n puji diri sendiri ak..ak penat skrg n perlu melipat kain dibwah kerana mama tersyang sudah berirama cak pong di bwah.



so peeps,thats all for now.c ya later.



*p.s. cube utk menyukai diri sendiri dgn lebih mendalam walaupun ade byk kekurangan.huhu!

Thursday, July 23, 2009

myotherhalf~


23rd july 2009.
23 years old.
for the man in my heart,
may Allah bless you,
i hope u find what u r looking for in this life,
and be the person that u r always be,
d person that i love n miss,
for every seconds in my life..
Hujan Ku Mahu Kau Tahu

Di sudut termenung jauh
Mengenangkan nasib kita
Kita miliki separuh
Berbentuk hati cinta namanya

"Walau kau jauh
Ku sentiasa menunggumu
Inginku imbas kembali memori
Walau kau jauh
Ku berjanji kan terus tunggu
Dipisah lautan biru
Ku mahu kau tahu
Aku kan terus menunggu"

Jaga benar gambarku dalam telefon bimbitmu
Jangan pernah sekali kau buang
Seperti cinta ini yang terbuku
Akan bersemi jua

Terus menunggu
Kita kan bersatu
Terus menunggu
Ku mahu kau tahu
miss you much.. ^_________________^

Saturday, July 11, 2009

ice age 3-dawn of the dinasour.

place: tgv klcc
date: 9th july 2009
time: 645pm
seat:nice view
with: my friends amni yg tlg bli tiket hehe
cite ni mmg ak folo dari season 1 lagi.jd ak xlepaskan peluang utk tgk ice age 3 dan filem ni mmg x mengecewakan ak.*xtaula org len kan..hehe.cite ni passal drg tercampak ke zaman dinasour yg drg ingt dah pupus,upenye sihat walafiat lagi dinasour2 tu kat bwh tanah.kire mcm ade kehidupan len kat bwh tanah la.n d journey begin bile manny n d geng nak slamatkan sid yg da termasuk dlm dunia tu sbb die bwk lari telur2 dinasour tu.mak die marah la..tu yg die angkut sid g tmpat dinasour tu..mmg best!!!xrugi tgk.

ni ade la gmbar telur anak dinasour yg c SID curik.lawak gile die g lukis gmbr muke org kat telur tu.hehe..

anak2 dinasour,dlm film mmg kiutttt sgt.tp apesal dlm gmbar nmpak scary?ak pun xtau hehe


ak pun xtau name mende ni,tp dr season 1 n 2 die sebok nak cri buah die tu.tp dlm ice age 3,die da jmpe priority lain selain dr buah tu,iaitu awks.haha..comel tp las2 die rindu blik kat mknn die koz biasela,awek die mcm typical wife la kan hehe

ak bg 5 star la. so peeps yg blum tgk__go n watch la :)

*2 thumbs up!!

Monday, July 6, 2009

get rid of my xtra baggage!!

abaikan muke yg dull.ak mahu kurus macm di sabah.huhuu...SIY help me!!!

Saturday, July 4, 2009

LELAKI INI.

ak dgn miss yani,kkk ak yg belanja ak tket..hehe terima kaseh daun keladi.
place: istana budaya
date: 1st july 2009
time: 830 pm - 11 pm
seat: so-so tp ak je pun hehe
feel: GREAT!
ye,ak membesar sbgai johan.tQ.


lelaki itu anuar zain.


lelaki itu g tukar baju utk nmpak lebih macho.



anuar nyanyi bes ok.mesti ade yg pelik dgn penyataan ayat ak haha.but trust me,the concert was great great and totally great!!


*sinopsis cerita:
kkk ak nak tgk anuar zain n xde org nak teman die jd die pun decide utk blanje ak n teman die tgk konsert anuar..ak pun mmg xminat,tp sbb free ak blasah je.haha..lagu yg plg ak suke adelah keabadian cinta dgn bila resah~~
mmg bes sgt2 n ak jmpe maria tunku sabri n azizah arifin (gile cun azizah ariffin--nak tgkap gmbar,tp takut hehe~)
sekian terima kaseh.

Saturday, June 27, 2009

sy seorg yg membosankan..

aktiviti harian pada hari sabtu.bersamaan 27 june 2009.

7.45 am
-ok kawan2,tlog jgn betul kan mata anda atau mengaggap ak tersalah taip waktu ak bgn pagi pada ari sabtu yee..mmg di kediaman kami di ampang,mak sy mengamalkan sistem tentera dimana kami perlu bertugas d rumah pada hari sabtu dan ahd bermula seawal jam 8 am ke 830am.mlgnye,td ibu telah mngarahkan sy utk bgn pg pd pukul 745 huhu dan mule mngemas.work2..
-malangnye,walaupun pg tadi air tiada,dan ak berharapan kerja2 penyelenggarakan rumah dihentikan,tp impian jd mimpi sje.sy tetap mengemop umah__depan dan dapur merangkap ke bilik atas.

830 am
-mama: mandi2
ak:g mane?
mama: nak brekpes n g medical cekup alia.
mimi: dlm hati_grrr

910 am
-ak siap dgn anggun *duh? utk g bekpes n truas kuar g mid.mau berjumpe ejah n combi.ayah antar smpai ke lrt ampang dan memberi wang saku RM 25 heheh.sib baik ak mmg ade rm gak skit huuu..

1015 am
-time d mid dan seperti biase_RAMAI GILE ORG. *tidak perlu penjelasan lanjut.da smpai,ak jmpe ejah n combi,ayu msg ejah die k g gak misd.n kitrg lepak la menunggu ayu.mule2 ton pon nak dtg,tp kensel.huhu,xdpat jmpe ko ton..miss uuuu.maka kami brtiga berborak smbil menunggu ayu n sume cite pon kuar.ejah bakal menjadi doctor dan combi bakal menjadi dentist n ak?ttuuuuutttt.talian terputus.heh

12 pm
-ayu smpai n kitrg makn d manhattan fish market.sodap heh.n thanks to ayu hehe.

115pm
blah dr manhattan,jln2 tnpa tujuan.boring koz full dgn manusia.

205pm
perjumpaan ditamatkan kerana ejah mahu ke mon ey changer utk menukar rm ke rupiah kerana beliau akan ke bandung isnin.huhu..bes2,hepy travel!!~

348pm
-ak sampai umahdan trus tido zzz.

521pm
-bgn,mandi n boring.heh.

9 pm
-menaip blog dan aktiviti ak selepas ini adlah menonton tb,borak ngn alia,main ngn kucing n zzzz.

*chombi kate ak kne g dentist huhu.takutttttt!!!

try la dengar lagu ni.heh

Ku Tak Bisa Slank

*Pernah berpikir ’tuk pergi
Dan terlintas tinggalkan kau sendiri
Sempat ingin sudahi sampai di sini
Coba lari dari kenyataan

reff: Tapi ku tak bisa jauh
jauh darimu
Ku tak bisa jauh
jauh darimu

Lalu mau apa lagi
Kalau kita sudah gak saling mengerti
Sampai kapan bertahan seperti ini
Dua hati bercampur emosi

repeat reff

Sabar sabar aku coba sadar
Sadar sadar seharusnya kita sadar
Kau dan aku tercipta
Gak boleh terpisah

reff2: Dan tak bisa jauh jauh darimu
Ku tak bisa jauh jauh darimu (3x)

*lagu yg ak suke dari zaman skola lagi kalo xsilap.hehe~

Friday, June 26, 2009

monyet itu bercinta.



ak da lama x login blog ak.damn tired and no ide n time to wrote sumthing.definitely ade btyk benda yg sesakkan otak ak,but due to the kemalasan thap dewa,ak pon save dlm otak je heh.


ini cerita cinta monyet.


masa ak darjah tiga, ak suke mamat sorg nih.*sesiape yg berkenaan mesti tau hehe..sebab musabab perasan *diulang perasan hehe__ ak minat kat die timbul bile ktrg slalu bergurau senda n bermain2 dalam kelas.ak rase kan die sbgai sorg pengawas yg berdedikasi dan macho (pe cer,darjah tiga dah rase die macho???).but i m good for being a SECRET ADMIRER.thats y he NEVER know..m too afraid to told him that i like him n i feel sad when i moved out from d school sbb ak masuk hostel.heh..amik masa gak nak lupe-cam kambing je heh.

n d latest news ive heard about him is he is IN A RELATIONSHIP with someone i know.actually kitrg sume satu skola dulu.hehe..rase WEIRD skit * dun know y..but i handle it nicely la.haha..

to him and her, i wish u happily eva after..being in a relationship is great,definitely it will have an up and down moment,but after all,it is still d best moment in our life kan?

so to all of u,go find ur other half,coz i found mine..__

Sunday, June 21, 2009

bitter heart.

Sun rays come down as seen when they hit the ground,
Children spinning around
till they fall down down down.

I wait for you: it's been two hours now,
You're still somewhere in town,
Your dinners getting cold.

I rest my case you are always this late,
And you know how much I hate waiting around 'round 'round,

Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside,
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is gettin' just a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine.

And then you come and tell me the same reason as you did yesterday,
So tell me whats her name.

Doo doo da dum, doo doo da dum, doo doo doo doo doo doo da da dum dum,
da da da da dum, da da da da dum, da da da da dum.

Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is just getting a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine, of mine, of mine, of mine, of mine, of mine.

*lagu zee avi.xde kene mengena ngn hidup atau mati.sekian terima kasih.tp lagu ni yg tgh rancak dlam otak ak n sedang cube dihapal utk sesi memekak dalm kete dlm perjalanan pulang semasa di ambil oleh kkk ku.

p/s:lagu anuar zain masih samar2 di otak ku.hhehe

Thursday, June 18, 2009

lembab n sawang

oh blog ak dah bersawang...sume sb ak prektikal huuu.ak jadi super duper letih,super duper mals,super duper lapa(yg las ni mmg meresahkan jiwa lara ak,haha)..

nak wat pape pon mmg mlas.keje xletih,tp mybe ak xdpat bersenang lenang cm dulu kot.tu yg penat je 24 jam.nak tido kat opis xleh.kang kne pndg sleck plak haha.ak wat cara biase la utk update.hehe..skrg pon dah ciri2 mls menjelma..

1.kadg2 ak suke opis ak,kdg2 ak xsuke.biase la tu..plz give me more time?ok?

2.de seseorg yg AMAT bising.mmg wat kepala ak seperti genderang mau perang.grrr,nak marah xleh plak.wut to do.shut up n nothing.

3.hari ini-18june2009..hari bersejarah di mane ak ternmpak ARMAND GIGI d kl sentral.siap ade so7 ngn dewa-pakej2..walau dr jauh,cukup wat hati ak kambang n bunga2.hahahahahahah!!

4.tb kat umah langsung ak xtau pe cer.malas nk tgk.boo!!

5.seseorg sdg berbahagia n i wish him happy forever..hee~

5.my khuzaimy,masih d tawau.cepat le bulan 11 n dtg utk konvo.sy nk jmpe...hehe~

till ak jd rajen semule la ye..bye~

Monday, June 1, 2009

briefly updated about me 4 2day.

1: first day at work,i think im done quite well haha.meet a lot of people n try to mingle wit them..hope i can b mOOORE friendlyy~

2: gila mhal harga kat mkn kat kl sentral..nasib ade staff price..heheh.mcm xpercaya,ulang alik kl sentral,las2 dapt jd staff walaupun kojap haha

3: nak tgk wayangg....

4: dun know perlu ke ak visit negeri d bwah bayu atau tidak hmm..

5: rinduuuuuuuuuuuuu.

tata!n wish me luck at my workplace.smgt2~

Thursday, May 28, 2009

memperkenalkan.....cenonitt.

well well well..


ini adlah seekor new comer d umah ak.welcome2..

time2 ujan satu mlm tuh,carlos (*rujuk entry sebelum utk mengetahui sape carlos ini~ http://mimishamimi.blogspot.com/2009/03/ini-famili-akerrfamili-kucing-ak.html ) duduk kat pntu dapur n ktrg dgr ade bunyik kucing..bukak2 kuar la adik bongsu kucing2 ak nih,,n jadikla penduduk tetap umah ni..comei tp bile mkn garang n keddekut n perut pon bulat gile and lagik satu die suke gigit2 muka..abis becalar hidung ak ari tuh..cess.

nway,welcome meowww!!~

esok kmpm ade eyebag punye laa..*SIGH*

its 2.22 am and suprisingly, i am not sleeping YET..

here are the list on whats on my mind now..

1) dah mmg agak lame ak TAK berjaga smpai pagi2 ni.dulu time kat uim slalu la..sbb,tido ptg2 baru la heaven,mlm jadi kelawar.hehe..tp bile kat umah cm xde motif ak nk stay up smpai pagi cenggini..dulu ada salmi bes la stay up.leh round2 ajak mkn megi,gosip2,kacau budak kecik tu..haha.skrg life is soo boring..hmm.tp siyes,ak mmg xsabar nak prektikal.rase smgt tu 28 kali ganda laa.xtau pehal.tp memng agak gugup and gementar mcm cik amni la gak skit..hehe.standard la tuh.. uii naa,ade kne mengena haha

2) td mbe ak yg disygi cik ton msg ak ajak ak g OU jumaat ni sbb one of our geng time skul dulu da keje n she like to treat us lunch (congrate ayu,kalo ko blanje,kmpm murah lagik rezeki ko haha!!).tp ak x g laa..mls n ak pun actually fail jln2 ke OU nih.kwsn ampang pun ak agak blur,inikan pulak ke kawasan2 lain.heh..ahad ni pulak, mbe kola rendah ak get married.gile lah.ak cam heran la drg yg kawin awal2 ni..byk nye duit..tp apepun,congrates jugak. hehe..

3) esok ak nk kuar,nak g bli heels.ye la,kate nk praktikal..xkan ak nk pakai slipa season in d sun ak tu lagik.xpepasal kang kne halau plaks.heh..i hope my praktikal place will have d great environment to work.mane tau ak dapat smbung situ trus haha.ak xsaba nk kumpul duit nih. benda pertama yg ak nk bli bile dah ade gaji bbetul nti,adalah KERETA.gile ah ahha~

4) ak adelah seorg yg amat lemah bile berkaitan mknn.uhuhuu..dah 20 kali nak diet..if ikut betul,patutnye ak dah mcm nasha aziz dah.ini??hmmmm..ak msti bersungguh sbb akan ade hadiah menanti diriku jika berjaya menjadi skinny. *SILE AMBIL PERHATIAN.

its 2.34am.suprisingly,im still AWAKE..

5) i miss my life in uitm sabah with my frens.for those who know d story,dun be terperanjat plak ak ckp ak rindu mereka haha.and for those who dont, well i miss my classmate time dip.

6) officially..i MISS him.its been 12 days since he went back to tawau,tp rase cam 12 taun.hahaa-its just a figure of speech.tp betul laa..mmg rindu.take care encik di sane ye..n jgn nakal2.heeE~

7) tetibe mata ak jadi kuyu mcm penyu.ngntuk plak..so i guess,there is only 7 things in my mind right now.soo,tata titi tutu.

*halamak!!mlsnye nak kemas2 laptop n tutup lampu.
*p/S: to encik khuzaimy,enjoy ur game,or direct translation__tgk bola.heh~

its 245 am.and i decided too zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Friday, May 22, 2009

zee avi is my newest faberet artist,yahoooo!!

lagu dari zee avi
org miri serawak yg skrg dah wat record kat us.
her debut album release in Malaysia on May 27th)
http://www.zeeavi.com

KANTOI.

semalam i kol u, u x answer
u kate u kluar pegi dinner
u kata u kluar dgn kawan u
but when i kol tombi he said it wasnt true

so i drove my car pegi damansara
tombi kata maybe u tengok bola
tapi bile i sampai u, u tak ade
lagi la i jadi gila

so i call and call sampai u answer
u kata sorry syg tadi tak dengar
my phone was so silent i was at the gym
tapi latar belakang suara perempuan lain

sudah lah syg, i dont believe u
for always known that ur word was never true
why am i with u, i pun tak tau
no wonder la my friend pun tak suke u

so i guess that the end of our story
akhir kata, she accepted his appologyt
api last2 pun kite dapat tau she was cheating too
with her ex boyfriend bestfriend..
cam u

* utk tgk video lagu ni,leh tgk kat youtube atau d facebook ak.sbb ak da post video nih.ade 4 lagu dlm video tu,lagu ketiga adalh KANTOI.hheh

(crdt utk isuhangat.blogspot.com 4 d pic)


VOTE 4 ZEE AVI!!!
kalo xsilap ak laa,die ni artis under jack johnson-one of my feberet artist.hmmm,yummy~

Wednesday, May 20, 2009

masakan gua yg ke..pertama?

ok,kerana kakak kujai *kak noi ;)* suruh sy blaja masak, maka terlahir la entry ini.ahah..ak masak spegeti ni beradasarkan ajaran cik amni..TQ arigato hehe.di atas adalah bhan2 yg perlu disediakan.bantai je haha.ak telah memulakan acara menyepahkan dapur bersama adik ak-alia.welcome2 eheh


well ak suke cendawan nih,rase cam nak ratah je sume.tp nti kosong plak kuah ak.jadi niat buruk ak terpakse dihentikan.


amcam,gempak tak kuah gua haha.didalmnye terdapat hotdong,cendawan dan daging kisar pakcik ramly.sedap joe,well ak gne *herb__salmie mgkin paham maksud ak ngeh2..



amcm tapis ak?wehee~




oh maafkan kami kerana kuah ni lebih byk drpd spegetinye hehe.standard la,ak n alia kaki makn.




skali tgk mcm rojak pon ade.tp tidak same sekali.ini la hasil ak n alia.yg putih2 tu cheese..owh,betapa hidangan ini menambah kan lemak di badan ku..huhu.ape jadik ngn diet ak errr



style gile gambar ni..*ntahpape~


alhamdulillah..well,da pinish,nak2 plak pemakan nye ak ngn alia *mlas la kan ak nk ckp haha..kmpm la licin abis.actually gambarni yg first round punye, pas gmabr2 kitrg tmbh lagi kali kedue..err
p/s: setelah ak masak sume nih,ak menyimpulkan sendiri yg ak ade talent yg kene korek lagi lah dalm arena pemasakan nih.haaha.ak mmg cite2 nak bukak cafe.amcam?brani singgah cafe gua??hahahaha

Sunday, May 17, 2009

i love you man.

place: tgv klcc
date: 15 may 2009
time: 230 pm
seat: am satisfying
with: alia my sis yg mengong heh

omg.dis muvie was so funny and i think its very brilliant..cite ni pasal laki ni yg baru proposed girl die n he realised that he didnt have any friends to be his bestman on wedding day.jadi,die 'date' ngn byk2 n mcm2 laki sblm jmpe ngn sorg laki ni #shit,ak mmg susah ingat name.heh# n he is having fun la ngn kwn baru die nih,tp gf die mula rase left out n kehilangan laki ni skit demi skit.well,watch out guys hee~


ni la awek hero.die ni cun gile n gf yg baiiikkkk sgt la bg ak.die really understanding beb.ak nak jadikan die ni mcm role model la.hehe..bg ak cite ni klaka n ringan tp menarik gile lah..xrugi langsung utk tgk cite nih.tp biasak la kan,kalo tayang kat m'sia mesti la byk potong itu ini.bg ak ni sume mencacatkan cite la.come on laa,org nak enjoy tgk muvie.n we can clearly judge la kan mane yg baik n tak.but,overall mmmmg BEST!

4.5 star out of 5.yuhuuu!!

Monday, May 11, 2009

x-men origins : wolverine

place : tgv sunway pyramid
date : 7th may 2009
time : 4pm
seat : for me? scary!!
with : my khuzaimy


bg ak cite ni ok lah.ak xpenah pon tgk n amik tau pasal xmen sbb ak x minat cite yg bg ak xlogik haha..tp overall cite ni fun la n talk about d action?it was superb..walaupun time tgk 2 ak agak2 ngntuk, tp ak bulatkan jugak mata ak utk tgk koz hugh jackman was HOT! haha.
the story line basically told us about d journey of wolverine la kan..susa gak ak nak recall org yg terlibat dlm cite ni koz as i told earlier,ak xpenah pon tertengok cite2 jenis nih b4 dis..tp bg ak ok la,xboring n best la.xrugi tiket laa.
rantai di atas adla atas permintaan hugh jackman.i want ONE.


look at the pic above.there only one word to describe this, HOT.haha.
for dis muvie,ak bg 4 star la 4 d effort yg bleh wat ak tertarik as ak mmg X MINAT cite2 jenis cmnih.so peeps, enjoy ur muvie!!~
*so sorry about d tulisan yg cam hampeh.mals nak edit hee..

NO ETHIC.

i suddenly decided to go back and see d blog of one of the meanest person ive ever known in my life..sadly,she still want the 'anonymous' person to comment her post.what 4?trying to get my attention?sory i am not interested.i am really dun care if she knows me.and if she want to do d same to me__commenting my post in the mean way-__ i still dun mind.haha..


ad macam2 cara yg lebih sopan dan berhemah utk kite bagitau sesuatu yg mengganggu kite kepada seseorang tu.and ak admit yg ak pon menggunakan cara yg AMAT salah n coward to confront her.but,i do that because sie yg tulis surat kat ak.even ko menyampah tahap dewa kat seseorg tu pun..i think there is still a way to settle any prob right?bkn cara BODOH mcm ko wat,ok?

di bawah adalh surat yg ak nak bg die,tp xsempt nak tulis n bg die.ak post sini n ak hope sgt2 die baca.(utk pengetahuan sume:ak dah LAMA tulis surat nih heh)

*kehadapan ko yang sopan,

ye,cik senah,(nama terpakse dirahsiakan,n xde kene mengena ngn mkck senah lorong uma ak).ak tau ak tumpang bilik ko.ye,ak xdapat bilik kat hostel ni.ko gak ckp dulu if mbe ak xkesah ak tumpang,ko pon xkesah..skali rupe2ye,indah kabar dr rupe..dah la ko xsuke ak,pastu ko nak tulis surat cm agak s*** utk mbe ak.ckp jela face 2 face,kalo ko takut sgt,gtau la ngn kwn ak tuh.

oh ye,utk memudahkan ko nak sound org lenkali,ak bg cara cmne nak cara2 yg betul nk approach org or tego k?

1.ko try ckp ngn org yg ko xpuas ati tu dpn2 secara bersopan santun.
2.kalo ko takut sgt,gtau mbe die,mintak die smpaikan..
3.kalo mulut ko busuk n ko takut nak ckp, ko leh tulis surat (bukan surat s***) kat org berkenaan
4.cara yg patutnya menjd pilihan ko yg terakhir adalah tulis surt kat mbe org tu,n surat ko cam s***.

mesti ko ckp,ekeleh,da la die yg menumpang,nak kerek lak..oh ye, utk pengetahuan ko,ak mmg kerek sbb ko antar note camtuh.adeke ko tulis ko menyampah,walaupun ak xde wat pape lagsung kat ko?nak sound ade adab wei.kte kan org melayu..(ke ko org utan?)ko nak suh ak kuar?fine,ak leh kuar tp if ko de masalah cm ni lagi,tlg ubah cara ko pham?

ak tau ak salh.kalo ak pon rimas kot,ade org menumpang..tp ak xkan,never wat cam ko tu--antar surat s***..grow up laa.ko semayang ari2,tapi bende simple pon nak kurng ajar opps,kne ajar.xde sivik ke senah oii??ak harap pas ni ko dapat blaja leklok smpai 4 flat ek?sbb ak dah x menumpang,ak harap ko x rimas lagik.ahh,dah la.mlas ak cakap pasal sopan2 ni,ko pon ape je gaya..

yang benar,ak.*

ini lah surat yg ak tulis time ak HEMO2 haha.pk2blik useless nak bengg2 kan.utk ape.setiap org de hak suarakan pendapat d wat that he/she like but try to put urself in d other person condition.ak xkata ak menyesal tulis komen cmtuh kat blog die,mcmane pon ak minta maaf.

btw,enough is enough.n i DO somehow regret tumpang bilik ko..(BUKAN salmi).love peace no war.

Monday, May 4, 2009

hati yg berat,bkn sbb kg.



ade byk sbb yg memberatkan jiwa ak ari ni hoho.

tolongla memahami ye kawan2 terutama dia yg ak harapkan..mcmane kalo korg marah n emo n sakit hati dgn org yg plg korg xleh wat pape utk membalasnye.korg xle marh org tu blik,xle jgk nak membalas ape2,it feels soo lost!

ape yg bleh ak wat dlm keadaan sekarang?mungkin ak patut berdiam dan tidak memberitau sesiapa hatta my other half??because maybe it will turn out not very well as u hope too.i dun know what to do.d least i can do its show by the picture above.. sob!

*thanx a million to my sis who seem to understand my feeling.cedit to her hehe~