Sunday, July 26, 2009

ini entri memuji @ mengeji diri sendiri.

mase ak iron baju ayah tersayang, pikiran ak berlegar2 n merapu utk menulis post ini.maybe ade yg rase "ekeleh nak gak puji diri sendiri haha" tp bak kate azwan ali @ diva gebus__ade ak kesah?cak cekecak cekecak..haha.bukan bermaksud ak berminat dgn azwan ali,tp ak tetap rase die patut diberi credit kerana mencipta fenomena cak cekecak__yg menjadi kegemaran ak,along,alia n beberapa rakan.haha..



ak pernah terbaca dulu (seriously ak lupe kat mane ak bace,hehe), sebenarnye its a gud thing kalo kite kdg2 puji/keji diri sendiri..haha.yela,kalo dr perspective org lain ckp kite xlawa, xkan kite nak down sepanjang hayat sbb kite pon trus rase x cun?masih ade org yg patut anggap diri sendiri cun_contoh: ayah n ibu, pakwe dan rakan2 yg buta *dibaca-rabun haha.



enuf membebel.



pujian (?) / kejian utk nur shamimi othman.



1. ak rase ak penyabar haha.mesti ade org yg kenal ak rase nak gelak berguling2 mcm tenggiling bile bace statement ak. tetapi *sile rujuk tajuk.fullstop. cthnye,ak jarang melawan ckp ibu bapa n org len-kecuali bile ak rase ak kne defend diri ak n ap yg org lain ckp tu totally crap. tp thap kesabaran ak masih bleh blah lagi la.. *apesal ak sendiri cm nak tergelak bc say ak nih??



2. ak xpandai tp ak xbodoh..buktinya,flow pembelajaran ak tenang je walaupun keputusan ala-ala kampung.heh..ok la tu yg sedang2 sja. cume sejak ak masuk degree ni otak ak agak kurang berfungsi.angau kot.keh keh



3. ak lawak.ni mmg terbukti ni,haha.along ak siap nak vote ak dgn aggressive kalau ak masuk raja lawak..cume sbb ak pemalu xkne tmpat,maka ak melawak dgn org yg bertuah saje. *kwan2 n adik2_sile anggap anda bertuah :p



4. ak jarang sakit.ALHAMDULILLAH..



5. ak seorg yg tidak aktif.huhu..pling malas ak kalo diajak kuar hang out.nak kate umah kozi *dibaca_cozy sgt,xde pun. tp ak suke sgt lepak kat umah,walaupun kekadang rase nak pecah kepala duk umah. (org tetentu je yg paham ni.



6. ak agak organized-tp skrg mcm da xbrape.kelam kabut je almari ak bagai dilanda ribut.err..ni xlain xbukan,mesti pengaruh salmi.haha



7. ak amat menepati masa.gile bengkek menunggu.time is golden beb.



8. ak kuat mkn.huhu..buktinya,bdn ak sungguh menakjubkan skrg.unbelievable..pegi keje pun,ulang2 pakai baju itu2 je, sbb baju2 lain aklo ak pakai skrg,agak HOT!hmmm.ak bleh mkn walaupun ak kenyang.camno?



9. ak suke berangan.byk da impian ak yg ak da letak reminder dlm otak.ntah bile la nak tercapai akalmu.



10. ak pasif..yee,ini mmg masalh utama ak.ak xpandai nak bergaul kalo ak xkenal ngn org tu.ade boundaries la org puteh kata.cthnye,kat tmpat praktikal ak skrg, ak rase agaknye ak da kne aim ngn kkk2 kat situ sbb ak xbertegur sape.heh..wut to do.ak bukan sombong,tp ak rase cm restricted nak menjadi diri sendiri.ade beberapa org kkk je yg ak leh wat geng..sib baik ade bebudak praktikal yg cool jgk-tp ak lagi kool.haha



11.ak boros.ehem,ini mmg xdaprt nk dielak.duit ak mmg ak xpandai nak simpan.kalo ade duit,sume ak nak blanje, *lebih ke arah makanan la huhu.tu yg ak bengkek ngn diri ak sendiri.cane nak kawen ni?hehe *gatal.



12. ak agak pendendam.sbgai cth, kalo ak da bengkek ngn seseorg, ak akn ingt smapi bile2.n hubungn ak ngn org tu akan jadi agak funny la. *sarcastic.



13.ak org yg sinis n xnak kalah n pembidas.tp sebb ak pemalu,ak xpernah masuk debate.kalo x,kmpm ak menang bergaya.



14. ak gemuk.grrr.



15. ramai yg kate ak garang/ ganas, walaupun ak rase separuh betul haha.blh ke?



16. ak xpandai masak walaupun ak suke nak memasak n blaja masak.buktinya-ak bli buku rasa: rm8.50.haha



17. i have a dirty sweet little secret.



18. kalo marah/ sedih ,ak akan wat muke xde perasaan ak.tp jgn risau ye,org2 yg tidak berkaitan tidak akn kne tempiasnye.kerana ak sedaya upaya akan cube utk focus kpd subjek yg ak marahkan je..hehe



19. ak suke rambat wavy(?) ak.walaupun org ramai prefer kata kembang mcm mak lampir.haha



20.wa;aupun ak masih byk list2 keji n puji diri sendiri ak..ak penat skrg n perlu melipat kain dibwah kerana mama tersyang sudah berirama cak pong di bwah.



so peeps,thats all for now.c ya later.



*p.s. cube utk menyukai diri sendiri dgn lebih mendalam walaupun ade byk kekurangan.huhu!

Thursday, July 23, 2009

myotherhalf~


23rd july 2009.
23 years old.
for the man in my heart,
may Allah bless you,
i hope u find what u r looking for in this life,
and be the person that u r always be,
d person that i love n miss,
for every seconds in my life..
Hujan Ku Mahu Kau Tahu

Di sudut termenung jauh
Mengenangkan nasib kita
Kita miliki separuh
Berbentuk hati cinta namanya

"Walau kau jauh
Ku sentiasa menunggumu
Inginku imbas kembali memori
Walau kau jauh
Ku berjanji kan terus tunggu
Dipisah lautan biru
Ku mahu kau tahu
Aku kan terus menunggu"

Jaga benar gambarku dalam telefon bimbitmu
Jangan pernah sekali kau buang
Seperti cinta ini yang terbuku
Akan bersemi jua

Terus menunggu
Kita kan bersatu
Terus menunggu
Ku mahu kau tahu
miss you much.. ^_________________^

Saturday, July 11, 2009

ice age 3-dawn of the dinasour.

place: tgv klcc
date: 9th july 2009
time: 645pm
seat:nice view
with: my friends amni yg tlg bli tiket hehe
cite ni mmg ak folo dari season 1 lagi.jd ak xlepaskan peluang utk tgk ice age 3 dan filem ni mmg x mengecewakan ak.*xtaula org len kan..hehe.cite ni passal drg tercampak ke zaman dinasour yg drg ingt dah pupus,upenye sihat walafiat lagi dinasour2 tu kat bwh tanah.kire mcm ade kehidupan len kat bwh tanah la.n d journey begin bile manny n d geng nak slamatkan sid yg da termasuk dlm dunia tu sbb die bwk lari telur2 dinasour tu.mak die marah la..tu yg die angkut sid g tmpat dinasour tu..mmg best!!!xrugi tgk.

ni ade la gmbar telur anak dinasour yg c SID curik.lawak gile die g lukis gmbr muke org kat telur tu.hehe..

anak2 dinasour,dlm film mmg kiutttt sgt.tp apesal dlm gmbar nmpak scary?ak pun xtau hehe


ak pun xtau name mende ni,tp dr season 1 n 2 die sebok nak cri buah die tu.tp dlm ice age 3,die da jmpe priority lain selain dr buah tu,iaitu awks.haha..comel tp las2 die rindu blik kat mknn die koz biasela,awek die mcm typical wife la kan hehe

ak bg 5 star la. so peeps yg blum tgk__go n watch la :)

*2 thumbs up!!

Monday, July 6, 2009

get rid of my xtra baggage!!

abaikan muke yg dull.ak mahu kurus macm di sabah.huhuu...SIY help me!!!

Saturday, July 4, 2009

LELAKI INI.

ak dgn miss yani,kkk ak yg belanja ak tket..hehe terima kaseh daun keladi.
place: istana budaya
date: 1st july 2009
time: 830 pm - 11 pm
seat: so-so tp ak je pun hehe
feel: GREAT!
ye,ak membesar sbgai johan.tQ.


lelaki itu anuar zain.


lelaki itu g tukar baju utk nmpak lebih macho.



anuar nyanyi bes ok.mesti ade yg pelik dgn penyataan ayat ak haha.but trust me,the concert was great great and totally great!!


*sinopsis cerita:
kkk ak nak tgk anuar zain n xde org nak teman die jd die pun decide utk blanje ak n teman die tgk konsert anuar..ak pun mmg xminat,tp sbb free ak blasah je.haha..lagu yg plg ak suke adelah keabadian cinta dgn bila resah~~
mmg bes sgt2 n ak jmpe maria tunku sabri n azizah arifin (gile cun azizah ariffin--nak tgkap gmbar,tp takut hehe~)
sekian terima kaseh.