Saturday, November 28, 2009

kodak. moment.

refer to the last entry, the picture have a thousand meaning. but sometimes, it does bring happiness :)

reunion kecil2 lan kat genting. to be honest, aku xpernah suka pun genting. sebab im not actually into this game, theme park thing and whatsoever. im prefer beaches. but i have fun though. i am with my best3 friends, wit my diploma mate and of koz, with my other half. *sila rujuk lelaki berbaju hitam hehehe :)





time kat genting, hujan plaks..xbleh blah die punya kesejukan.macam apa ntah.haha..bile aku letak gambar ni kat friendster dulu, bukan main banyak komen. ntah, diorang cakap pasal tangan. err?




my team, my member, my bestest friends, my girls in kota kinabalu..walaupun ada krisis kecil2 lan, (hehe ~) i am really happy dapat kenal diorang suma. dan aku tak sabar nak hangout macam dulu2.pegi cp, g mcd, g ip, balik tenom and keningau.. huhu. aku betul-betul rindu korang laa!!!




masa ni, kitorang jumpa koz bebudak sabah semua turun kL..well, kebanyakan lah..heh.masa ni, plan nak pegi genting kota keriangan (?), tapi tak jadi sebab tiket awal dah habis.makanya, kitorang cuma jalan-jalan kat mid valley dan plan nak g esoknya pulak.all my geng at sabah are staying at my house (ekeeleh macam ramai je, padahal 3 orang.) but it was soooo sooo much fun :) i missed them actually~



masa ni kalau tak silap aku, kitorang tengok wayang kat klcc. tapi aku lupa cite ape. rasenya, time ni tengah tunggu result ataupun surat sambung degree. jadi muka masing2 suma berdebar tak hengat. emo rulez bebeh.



time picnic with huayu member..belajar mandarin sampai 3-4 semester (diploma and degree) tapi macam sepatah haram pun aku tak tahu.heheh..time picnic ni, memula semua taknak mandi, pastu aku and geng aku la g pecah tradisi.semua batak laut.keh keh.mandi tak ingat dunia.sangat sangat seronok!!!



bila tengok gambar ni, aku terasa mak aih.kurusnya aku. tapi time tu, ak langsung tak rase kurus.member baru start makan, aku dah habis sepinggan.adakah.. err. move. on.



masa ni aku ingat lagi, kitorang kene panggil naik court.aku rasa pasal tak datang modul ke apa ntah something like that lah.pagi tu, memenag kitorang cuak2 kambing la. takut kene repeat sem. sebab time ni kitorang dah last sem dah.sume muke bajet nak grad je.. tapi last kitorang lepas.haha..sampai sekarang aku tak berapa paham why (kenapa). pas tak jadi naik court, kitorang g dekat anjung untuk tangkap gambar class. tu yang kitorang gambar stail ntah hape hape ntah ni. lagipun, time ni kan tengah gila cerita korea. semua pakat beli and burn cita korea je.tu la gambar stail2 sarang-heyo. heh.




sile focus MY FIGURE. i miss my self. (haha, boleh?)





girls of DIB (diploma in banking). my Lovely friendsss. i miss u guys :(




masa ni dinner banking yg last untuk senior2 seperti kami huahuahua. masa ni aku dah gemuk balik,nak cari baju, macam kambeng.tak silap aku, esok diner, hari ni aku baru pegi cari baju dengan ann.haha..tp actually, aku tak pernah kesah pun pasal baju2 nih if ada apa2 function. geng2 aku yang kaki bergaya. heheh jangan marah.diorang suma siap buat baju. hehe.lawak betul bile ingat balik. c ann sampai tak nak g dinner la sebab baju die tak lawa.tak boleh blah.hehe..

i just love this picture.perlu ke aku cakap apa2 lagi? hehe. gedik.



peraduan cari kawan.haha.tekalah mana aku.



ni dinner yang aku dapat naik pentas amik scroll sebab lebih 3 pointer kot.haha.dinner ni bosan.tapi yag besnya, makanan dan dapat sijil.thats all.



see mr khuzaimy. he is the driver for that night. thanx sayang. *masa ni, xlah aku cakap thanx sayang kan.. die pun pandang aku sebelah mata je.wahahahah. plastik beg putih pula, adelah lauk yang kami tapau dari hotel. hehe. tak boleh bawak ke majlis langsung.



haha.time ni baru kitorang habis gi dinner untuk banking students kot.rasenye time ni sem terakhir aku d kk,sob!sebab kan aku dan geng2 ak memang TIDAK ADA lesen, maka kami meminta pertolongan kujai n ajis for driving us to the dinner place. pas abis function, kitorang g ape ntah nama tempat ni (tepi laut-lupe?ini sah menunjukkan yang ak memang dah lama tak pegi KK.huhu~).lepak2, chit chat2 hehe.we had fun!



barisan hadapan: mimi (aku), ann, ejam, burgs, amni
barisan kedua : ramer, billy, ctk, salmi, zura, rini
barisan last : azman, kujai, annely, kalet
time ni g kundasang. percutian pertama rasanya dengan all my classmate.is in my diploma years n because i LOVE my class at that time, aku terus setuju nak join. and memang sangat2 best! walaupun just dua hari je, tapi memang fun to the max. hhaaha.
*silly moment by the way.

ak rindu mereka semua.ak rindu ak yg kurus. haha. haih.
p/s:harap harap ada reunion.

Wednesday, November 18, 2009

entry paling mengelirukan calon.

satu keping gambar memberi seribu makna.
satu keping gambar mampu membuatkan perasaan kite bertukar sekelip mata.

can i delete it from my memory?

mustahillah.
jadi, just stop thinking about that stupid picture.

stop mimi, STOP.

tp tak boleh nak stop.
benci,berapi memakan diri.
sedih pedih sakit hati.
luka semakin terbuka.
emosi kian berkecamuk.

"salahkan dia lah,siape suruh!"

"tapi,benda tu dah lama.kenapa nak kecoh lagi?"

"kalau berpikir sebelum bertindak,tak jadi kan?!"

"salah langkah.dah meminta maaf.dah juga di maafkan.apa lagi,mimi?"

hmm..
korang tak paham kot.
sebab tak rasa.
ak dendam?
i hope NOT.

sudah la mimi.
g tido.

..........

tak nak lah.

layan 'kiamat sudah dekat' lagi baik.

fullstop.

Thursday, November 12, 2009

math is good.

when u are excited + the other party is SOO normal /stone / no reaction / biase je
= SAD + MAD

= hate IT!!

Tuesday, November 10, 2009

true love.

aku ada terbaca artikel semalam.disebabkan aku sampai ofis extra awal,jadi tu lah kerja aku.hehe

"how do you know if u have found your true love?"

macam mane kita nak menilai yang dia lah satu2 nya untuk kita? adakah bila kite berdebar2 seperti berdebarnya kita apabila xsiap report dan sempat update blog (heh,terasa saya). bile nampak nama die appear kat skrin handphone? ataupun bile die berjaya buat kite tersenyum even tengah dalam mood bengang nak mampus? adekah kalau kita tak berkongsi segalanya bersama2, itu bukan cinta sejati kita? hmm.

mari kita lihat signs2 yang ade dalam artikel itu dan mari mengupas bawang.eh, mengupas isu ini :-

1. communication / komunikasi.

menurut artikel itu, pasangan yang sherashi bershama (serasi bersama) adalah pasangan yg dapat berbual2 dengan efektif dan berkesan.bile kita dapat meluahkan segalanya dengan pasangan kita contohnya tentang betapa sedihnya kita bile melihat kucing memakan lipas, atau betapa gembiranya kita bila kita pernah mendapat no 1 seluruh tadika *ehem, atau situasi memalukan apabila kita berjaya mengeluarkan kaki yang tersekat di celah kerusi setelah ayah mengugut untuk memotong kaki ataupun tentang keinginan membuka cafe sendiri walaupun pernah beberapa kali masak nasi mentah? menurut artikel tersebut, perbualan yang dimaksudkan bukan saja tentang aktiviti harian, tetapi perlu merangkumi aspek silam, kini , masa hadapan dan impian tersembunyi dan apa saja.ye, APA SAJA!

tetapi,

adakah bila kita tidak berkomunikasi dgn pasangan kita tentang semua benda, itu membawa maksud itu bukan cinta sejati? aku x setuju. kadang, sesuatu perkara itu, lebih mudah untuk di pendam dan di selesaikan sendiri.mungkin sesetngah pasangan lebih suka begitu. kan?

2. trust / kepercayaan.

"Love cannot exist without trust"

betul, tapi kepercayaan dengan cemburu lain ye.bukan bermaksud kita tak percaya dia,bila kita cemburu tentang kawan2 perempuan pasangan kita yang hot tuh. grr. tapi its a normal insecure feeling when our partner berada di kalangan orang2 yg----...
ye, aku memang sengaja tak sambung ayat di atas.maleh aku.heh

3.Self-Sacrifice / pengorbanan diri sendiri.

sori, aku buat direct translation je.haha.maksudnya dalam berpasangan,setiap seorang mesti lah harus mengorbankan keperluan dan kehendak diri sendiri dan mengutamakan pasangan sekiranya perlu.soal diri sendiri : Have you both put the other person's needs first and made decisions based on the other's preference rather than your own? pernah ke?jap, aku pikir jap.err..let it be a secret for both of us la kan?korang pikirlah sendiri antara korang dengan beloved korang haha.

4.Change and Acceptance / berubah dan menerima perubahan.

xpernah ade dua orang yang sama 100 %.kembar pun mesti akan berbeza, sorang suke cokelat and sorang lagi suka strawberi.ape aku merepeks nih?ok2, point aku adalah, perbezaan dalam pasangan bercinta adalah perkara biasa yang menjadikan percintaan itu lebih interesting.dalam memastikan adakah kita telah berjumpa cinto sojati (cinta sejati ) kita, kita mestilah bersedia untuk berubah dan menerima kepelikan, kebaikan,keburukan,keindahan dan kekekeke (?) pasangan masing2 haha.contohnye, kita suka makan, dia suka minum. kita tak suka shoping, dia suka shoping.kita suka msg, dia suka bertalipon.kita suka merajuk, dia suke memujuk.(keh keh,nmpak sgt memandai.)jadi, kalau anda dan anda di sana, (ye,anda) tidak dapat mengadaptasikan perbezaan sesama sendiri,maka sory to say, TRY UR BEST.ceh.sukati aku je.

5.Respect / menghormati.

hormat.

"Respecting each other doesn't mean always agreeing with one another,you should find ways to compromise and tolerate each other during those times, even when you don't feel like giving way. In fact, a hallmark of true love is that you still choose to treat the other person respectfully and tenderly, even when you feel the opposite towards him."

kita x selalunya betul, dan dia tak semestinya salah.jadi, hormat menghormati jiran tetangga (wtf) pasangan kita adalah perlu bagi memastikan keutuhan hubungan percintaan..

6.Autonomy

xtau translate.tapi bermaksud, bercinta tidak seharusnya menjadikan kita bodoh. lupa kawan. xtau bertindak dan berpikir untuk diri sendiri dan sebagainya. ini adalah kerana, menurut artikel itu, cinta seharusnya menjadikan kita lebih kuat kerana ada seseorang di samping kita yang menyokong kita dan membetulkan kita sekiranya kita tersalah langkah, dan bukan nya menjadikan kita lebih lemah dan USELESS~

"Someone who truly loves you will encourage you to live, think, act, breathe, pursue dreams and take on challenges with his full support and love behind you"

ada betul kah?

7.Affection / tarikan. piwit.

x semestinya fizikal.tapi aku x nafikan, orang bercinta memang mempunyai tarikan fizikal yang amat amat amat kuat. sebab tu ak tulis 3 kali amat.heh.tapi, true love isnt all about affection in physical tau. tapi lebih kepada affection in emotion side.contohnya, adakah bagaimana sikap pasangan dan anda sendiri bila salah seorang sakit, hemo, gembira, rasa pathetic dan lain2. the way u show ur love to them is the best give in the world.macam contoh dalam artikel tu, a call to say hello, a gentle rub on the shoulder especially bila pasangan kita tengah down, the simple word I MISS YOU dan lain lain.

well, simplest thing means THE MOST.
do appreciate ur partner.
even he/she are not your true love, they might turn up to be the ONE.

tammat.

p/s: I LOVE MY KHUZAIMY :)

Monday, November 9, 2009

if only i can.

menggelabah td kat opis.

ingt de berita buruk.

upenye hahah.lawak2..

ces.

report, report.. (?)

selingan:

ade byk bende yg perempuan suke.

sms, calling2, shopping, mkn2, gosip2, hemo2.

tapi..

lelaki x.

lelaki cume suke satu benda.

bola.

Thursday, November 5, 2009

Delusional jealousy.

'usually between romantic partners, is the jealous subtype of delusional disorder. Patients are firmly convinced of the infidelity of a spouse or partner, despite contrary evidence and based on minimal data (like a messy bedspread or more cigarettes than usual in an ashtray, for instance). Delusional jealousy sufferers may gather scraps of conjectured "evidence," and may try to constrict their partners' activities or confine them to home.'

i think i have this disease.skit la kot.xbyk.haha..

damn!