Thursday, December 30, 2010

keluang man.

ada orang dah ada blog. hehe. someone important from my past. still important though. dia duduk senyap -senyap dalam hati yang terdalam :) priority? always be my Khuzaimy. but orang tu just tinggal diam - diam kat situ. tak kacau langsung hubungan aku dengan Kujai. just, for me if he is happy, i AM happy. aku tau dia banyak yang nak diluah kan. aku kenal dia. blog is a good thing. moga dia lebih bahagia. jadi aku akan rasa bahagia juga. 3 tahun. bukan sekejap bagi aku. melupakan? tak mungkin. mendoakan kebahagian dia? Lebih baik.

to my past secret admire for three years straight and my now and forever friend and brother,

_ _ _ _ _, Be happy. you have to. aku doakan kau. sentiasa. Take care :)

Wednesday, December 29, 2010

tiada apa apa


not in the mood to write. the challenge can wait. xoxo.

Monday, December 27, 2010

Day 19 – a talent of yours

rasanya aku ni hanya insan yang biasa dan normal. i can't do trick. i can't swim. i can't dance. menyanyi tu boleh lah sikit - sikit. tapi bukan depan semua orang. im just a humble and normal human being. my talent would be tough to discuss. sebab rasanya aku tak ada bakat melukis or whatsever. omg. aku sangat normaalllllll!!!!!!!!!!!! never really realize hehe.

after google, i have discover one talent of myself. my talent is... jeng jeng jengg...

TELLING JOKES.

harus huruf besar dan garis dan bold talent aku tu. sebab susah nak cari. hehe. and setelah penat berpikir baru aku dapat yang aku ni ada 1, diulangi satu talent. heheh. ok lah tu nokk. wehh, tak caya ke? hanya orang yang pandai melawak je yang boleh bagi tips buat lawak macam ni tau! heh. no lah, aku just a regular orang yang ada sikit sense of humor. i like to joke about anything / everything around me. and i like to make fun of people. of course in acceptable way and double of course to the sporting people. gila ape kalau aku buat lawak dengan orang yang tak sporting and serious gila bab. mati aku kena pelangkung sampai lebam bijik mata. (-_o)

so how about yours?

Friday, December 24, 2010

Day 18 – my wedding/future wedding/past wedding









 courtesy from Google images

can you imagine what is my dream wedding? (future wedding). I have sum up all my favorite in three words.

Simple. Simple. Simple.

As a very simple person, i also want my weddin gto be simple and nice. but still, a memorable one. i dont want to be marry in 5 star hotel, lots of flash blah blah blah. i dont want that. you know, the thing about wedding is the unite you and your partner as well as the family in both side to being happy together. i think, nowadays people have just forgetting the meaning of what wedding truly is. they want to do it like there is no life after wedding. spending money like crayzee. *ofcourse if you have tons of money, it should not be a problem at all.* but i dont want that. seriously. i just want him to be beside me. but too bad, adat melayu ni menghalang niat. heh.

anyway, for my theme color, i dont like the colour which is too bright. no yellow, no orange, no red - except all the colour that i mention have been neutralize with white. hehe. i prefer blue, silver, and just  like i post previously in my blog. i like those colours. warm and cozy.

the most important thing that im aware in my wedding, is make up and baju pengantin. i am really, like REALLY particular about my make up. i want to look au naturel and sweet at the same times with the elegant touch of bride aura. i dont want my make up to be plain white, or tepung gomak, or bright lipstick. OMG, i cant even imagine if my make up is horror on my own wedding day! kompem menangis teresak esak dambaankupilu. tsk! tsk! and my other half also need to be handsome so a touch up is needed. hehe

and for my wedding outfit, im prefer just like a picture above.no fancy manik, no a lot of colours. kalau nak kaler pun, biar senada dengan my theme wedding and most importantly it must sepadan dengan bentuk badan aku dan pengantin lelaki aku. hehe. harapharapguadahkurustimekahwintu (-_-)

this is kind of inai i like to do in my hand. like i said previously, i like to wear inai. tapi tak suka yang corak2 henna tu. ntah. hehe. i just like the  plain and bold one.

i dont like to be bersanding actually. hehe. for my site, i dont want to do a menepung tawar, merenjis something - something and all sort of malay adat. i just dont want it. aku nak buat tempat makan pengantin yang cantik and thats all. yang penting bagi aku, alah makanan and door gift untuk tetamu. aku lebih prefer kuarkan banyak duit dekat situ compare to duite ke pelamin, blah blah blah. hehe. and my father dah decide dia tak nak ayam masak merah for my wedding. jhehhe. i just dont care. i just want my guest semua dapat makan and dapat door gift and diorang happy and mendoakan kebahagian aku dan pasangan. AMIN.

what matter most for me, is the akad. and the life after the wedding ball. itu yang aku pentingkan.

p.s. I love you sayang..

Thursday, December 23, 2010

Day 17 – an art piece (drawing, sculpture, painting, etc)

gigih. sanggup aku ulang - alik pergi scan semata - mata nak scan drawing, sculpture, painting, etc favorite aku. lukisan ni dah berusia hampir setahun kot. takpun lebih.. aku simpan lagi kertas yang ada lukisan ni. kira macam one of my valueable item lah. i love man who can draw. and now, he is mine :)


aku : yang lukis lah gambar ape - ape. gambar Shin chan ke, pantai ke. hehe
dia : hehe. ok yang, tak tahu jadi ke tak. nah gambar bus.

and he nailed it =)

see the flower and the love. i LOVE it. and the cartoon guy is cantik. ohh, my man really can draw. =)

see how many i put a smile emoticon in this challenge post? because this drawing can really make me smile.

=)

Day 16 – a song that makes you cry (or nearly)

Banyak.

aku jenis orang yang suka layan blues sambil dengar musik. feeling - feeling blues untuk aku. kalau sedih lagi lah aku bantai layan lagu - lagu yang meruntun perasaan. aku kurang gemar lagu yang mendayu - dayu dan music yang frust gile bila dengar. aku prefer lagu yang ada meaningful lyric. biar lagu die ganas ke, atau mendamaikan jiwa, aku lebh prefer dengan lirik lagu yang bermakna dan bermaksud. ye, lirik yang mengintepretasi keadaan hati aku pada saat dan ketika itu. ewahhh. jadi apa contoh lagu yang aku dengar sampai boleh buat aku menangis sob sob? lets chekidaut!

kalau aku rasa loser, tak berkeupayaan, hina dina, need something to cheer me up and crying without anyone interfere, i like to listen to this song. lagu ni paling sesuai dengar di saat kita rasa down. setiap kali aku rasa *seperti yang disebut di atas* aku akan pasang MP3, pasang earphone, dan dengar lagu ni replay over n over again dengan volume yang kuat. make me feel :

"owh, memang tak semua kita nak, kita akan dapat and its ok and its normal mimi. its NORMAL."

lyric :

Apakah kau pernah merasa semua

Yang tlah kau dapatkan terbuang percuma
Dan seakan semuanya menghilang sia sia
Begitulah rasa yang sedang kurasa
Saat dirimu meninggalkan duka
Yang takkan pernah hilang terhapus oleh waktu

Reff:

Akankah semua
Kembali seperti yang dulu
Akankah semua
Menjadi indah dan sempurna
Seperti saat diriku dengan dirimu
Hatimu masih milikku
Dan dunia masih milik kita

Hidup adalah tak seperti yang pernah
Kita bayangkan dan kita impikan
Terkadang ada indah dan juga menyakitkan
Bisakah kita melupakan kesalahan kita

lagu ni not really if i have a problem with my love one, it represent anything that make me feel down. bila aku dengar lagu ni, aku akan rasa lega sikit. i dont know why :)

i think one its enough. let me save the other memorable / sad song for myself =)

Tuesday, December 21, 2010

Day 15 – your dream house

okay. today challenge is interesting. hehe. who doesnt like to write about his / her dream? FYI, i like to day dreaming. its kind of satisfying. yeah you know, we not really get averything we want in this world. so, why bother if we can achieve it in our dream? and dont forget, you must really try to achieve it :)

my dream house.

my idea of dream house is all about simple. i like house with not too much item and colours. yes, colour itu menceriakan keadaan. but i prefer elegent touch and simple. kemas dan tak serabut. limited item, but have it all in a same way..

*gambar yang aku upload dalam blogger bersepah - sepah. jadi  aku describe mana yang muncul dulu lah ye. heheh.*

KITCHEN

*jaw drop* tak ke korang excited nak masuk dapur kalau rumah korang macam ni? aku sanggup tido dapur kot. heheh. i like kitchen design yang sleek, kemas, praktikal dan modern. ohhh i die to have this kitchen in my own house later. kalau tak mampu pun, atleast ade rupa sikit pun jadilahhhh.


kalau rumah tak berapa nak banyak ruang, this is good enough for me. i like english modern kitchen style. ada kitchen bar. so if kita nak quick breakfast pagi - pagi before gi kerja, just sit at teh bar counter and eat. its not taken too much space, and your kitchen is SEXY!


"can i live here, sayang??"


BATHROOM
I am really hope to have my own bath tub in my future bath room. kalau rumah aku nanti tak ada bath tub pun, aku akan cari orang untuk re-design the bathroom. hehe. soo, you see, even if my budget tight, first part of my house that i need / must / have to renovate will be my bathroom and bedroom. you know, the place that you can hide form the madness in the world and having a peace in your own space? that is why bedroom and bathroom will be my priority.


kan ke heaven if ko dapat rendamkan diri dalam bathtub sambil dengar lagu with the aromatheraphy? i know you want~~~~


 DINING AREA
for my dining area, i like it to be a little bit of colour compared to other part of my house. why? simply because i love food and eating. so, i want it to be the place that we can hang out and feel cozy with variety of food and happiness. simple and nice kan? *but i not gonna paint my house with yellow. i think i just leave it to my parents house. hehe*


this is niceeeeeeeee!


 LIVING ROOM
For my dream living room, i love black and white theme. a lil bit of red / marroon / purple splash is ok. not much. because for me, black and white is sexy  and definitely elegant and stylish. just perfect.


oh my! i love this design.the feature wall is sexy. and the lamp. and the chair. L.O. V. E.


for this picture, lets focus on the rak buku itu. i want to have that to put all my magazine. its make the room more nice and it doesnt eat space at all. *i want to move, NOW!*


 BEDROOM
Like i said earlier, bathroom and bedroom is my priority. i like it to be as usual simple, not too much furniture and cozy. this bed is my style.


sweet huh? if we rest in this kind of room, definitely we will wake up feeling fresh. yeah!

i didt really like the colour, but the design is nice. yelah mimi, ko ingat rumah ko nanti besar sangat? hehe. jadi kalau rumah nanti tak berapa nak besar, bilik tidur yang simple ni is really helping. and i want a bigggggg mirror. just like this picture. it make the room look BIGGER.


 EXAMPLE :
i like double storey house, kalau dapat corner lot is bonus lah kan. and one thing, i like that kind of gate. yang jalur - jalur melintang macam tu. simple. heheh. aku tak suka yang bunga - bunga sangat. im not girlish -_-'

buat challenge ni buat aku tak sabar nak ada rumah sendiri and to settle down. AMIN.

pic courtesy from Google images.

Monday, December 20, 2010

quickie post

what do you guys think about wedding? i know most of the people will think about love, cake, guestlist, pelamin, food galore, doorgift, fairy tale and not forget the groom/bride. soo mimi, whats wrong with the wedding? nothing. i love wedding. but, im not talking about wedding as a bride-to-be (AMIN). i write more about it on challenge day 18. stick with it! hehe. i like to mumbling about the attitude when we attend a wedding. or, more like the attitude when we meet our old friends.

most of us, will use a wedding invitation as a platform to having a reunion with our old classmates, schoolmates, collegemates, unimates and blah blah blah. and sure thing the most favorite thing to do is chatting and taking a picture like there is no tomorrow. i admit, it is interesting. it is fun. but somehow, i dont think i like this part. i come to part which is i am emotional / scared when i heard a word REUNION. the actual-plan-reunion, or the we-have-no-plan-of-having-a-reunion-instead-of-hanging-around after-wedding/event/whatsoever.

how come? what did i hate this part of life which is supposed to be fun? its just because, im scared of this stupid thing will re-occured. see, im talked about this thing again. duhhh. so typical mimi. whatever it is, just please be alert. dont break my heart again. the wedding / reunion is a month away, but i already have a cold feet. am i that weird?? silly me. so, be sensitive ok? please? oh, NO. not my wedding are going to happen in a month. hehe. and, its not my reunion thingy. this post is for the other person.




OK. STOP IT, mimi.




enough.




any how, for lighten the mood, (my mood actually -_- since whenever i talked about this stupid thing, i get cranky) i give you the link of my favorite songs right now. enjoy, peeps :)

4shared : current song i like

_______________________________________________________

Day 13 – a fictional book / Day 14 – a non-fictional book

eeerrrrrrrrrrrr........

eeerrrr......

errr....

err...

..........



i dont know what to write about this challenge.


DEF :

Fiction = not true

Nonfiction = true

can i skip this challenge? uhuhu. but I tell you what. im more into this nonfiction thing. I love to read a book based from the true story. i dont know why. but it kinda turn me on. hahahahahahaha! no lah, its just reading about tru-life-story its interesting because you know, somehow the story did happen in past. soo, you just have to read the story and it make you feel like you understand what the particular person / situation was going through. make sense? huhu i hope so. didnt you like the word *based on the true story* ? i LOVE it!

unlike fiction book, its more like an imaginary of the writer and it does not real. ehhe. but, i didnt said i not read this kind of stories. im OK with it. just, if i had to choose, im prefer the real stories. toodles!

*too lazy and its not fair mimi to combine both challenges into one post. LAME - -"

Friday, December 17, 2010

Day 12 – something you are OCD about

"Obsessive-compulsive disorder (OCD) is an illness that causes people to have unwanted thoughts (obsessions) and to repeat certain behaviors (compulsions) over and over again. We all have habits and routines in our daily lives, such as brushing our teeth before bed. However, for people with OCD, patterns of behavior get in the way of their daily lives."


source : familydoctor

wahhhh, macam penyakit serius ni. ow oww. *takut* aku sebenarnya tak tahu maksud OCD ni. jadi google and come out that OCD ni macam sejenis disorder yang buat seseorang feeling insecure, afraid, anxious about something. bukan lah pscho, sebab OCD patient is just like other person. its just like, diorang ni ada panic level yang a little bit higher taht normal people do.
example : afraid of germs, worried about unnecessary thing, and so on. gulp!so aku jumpa kat Google : good checklist for us to check if we even have this disease. *berdebar- debar jantung ku.*

Symptom List: Do I Have OCD?
(i will highlight if i have any of this symptoms : kalau blue, light2 je aku rasa. kalau merah, haaa haaa tak tahu)
 
---------------------------------
 
-Obsessions about Dirt and Contamination
 
-Unfounded fears of contracting a dreadful illness

-Excessive concerns about dirt and germs (including the fear of spreading germs to others); and environmental contaminants, such as household cleaners

-Feelings of revulsion about bodily waste and secretions

-Obsessions about one's body

-Abnormal concerns about sticky substances or residues

-Obsessive Need for Order or Symmetry

-An overwhelming need to align objects "just so"

-Abnormal concerns about the neatness of one's personal appearance or one's environment *confirm lah tidak, aku pun selekeh (-_-") *

-Obsessions about Hoarding or Saving

-Stashing away useless trash (such as old newspapers or items rescued from trash cans)

-The inability to discard anything because it "may be needed sometime," a fear of losing something or discarding something by mistake

-Obsessions with Sexual Content

-Unwanted sexual thoughts that one views as inappropriate and unacceptable

-Fear of molesting a child, despite no desire to do so

-Fears that one may be homosexual

-Repetitive Rituals

-Repeating routine activities for no logical reason : wajib beli Nescafe setiap pagi termasuk ka? hehe

-Repeating questions over and over

-Rewording or rewriting words or phrases

-Nonsensical Doubts : mungkin lah. jealousy

-Unfounded fears that one has failed to do some routine task (such as paying the mortgage or signing a check)

-Religious Obsessions (Scrupulosity)

-Troublesome blasphemous or sacrilegious thoughts

-Excessive concerns about morality and right or wrong

-Obsessions with Aggressive Content

-The fear of having caused some fatal tragedy (such as a fatal fire) : tapi bukan takut aku yang menyebabkan fatal tragedy, takut aku yang terlibat dengan fatal tragedy huhuu


-Repeated intruding images of violence

-The fear of acting out a violent thought (such as stabbing or shooting someone)

-The irrational fear of having hurt someone (for example the fear of having hit someone while driving)

-Obsessions with Food and Weight : tapi bukan nya obses dan kurang makan atau tak makan langsung. ini obses dengan makanan. mengunyahhhhhhhhhh je keje huh. penyakit berat ni. harus higlight merah. heh

-Preoccupation with foods or food measurements : terima kasih checklist kerana malukan gua. sob!

-Rituals involving food (for example making sure that every bite is the same size, not letting foods touch on plate, etc.) : RIDICULOUS!

-Irrational fears that some foods are bad or must be avoided

-Being overly concerned about one's weight (for example weighing one's self several times a day)

-Superstitious Fears

-The belief that certain numbers are "lucky" or "unlucky"

-Excessive, ritualized hand-washing, showering, bathing, or tooth-brushing

-The unshakable feeling that household items, such as dishes, are contaminated and cannot be washed enough to be "really clean"

-Compulsions about Having Things Just Right

-The need for symmetry and total order in one's environment (for example, the need to line up canned goods in the pantry in alphabetical order, to hang clothes in the exact same spot in the closet every day, or to wear certain clothes only on certain days) : sikit jee.. suka susun ikut size dan ketinggian hheehe

-The need to keep doing something until one gets it "just right"
Hoarding Compulsions

-Minutely inspecting household trash in case some "valuable" item has been thrown out

-Accumulating useless objects

-Checking Compulsions

-Repeatedly checking to see if a door is locked or an appliance is turned off : kadang2. kalau exam, tak terkira berapa kali aku cek aku ada bawak slip / IC / kalkulator dan lain-lain. sebenarnya, aku tahu aku dah bawak. tapi nak jugak check. kasi sedap hati. hehe

-Checking to make certain one has not harmed someone (for example, driving around and around the block to see if anyone has been run over)

-Checking and rechecking for mistakes (such as when balancing a checkbook)

-Checking associated with bodily obsessions (such as repeatedly checking oneself for signs of a catastrophic disease)

-Pathological slowness in carrying out even the most routine activities

-Blinking or staring rituals

-Asking over and over for reassurance (ask a loved one if you're not sure!) : sory yang! heh

-Behaviors based on superstitious beliefs (such as fixed bedtime rituals to "ward off" evil or the need to avoid stepping on cracks in the sidewalk)

-A feeling of dread if some arbitrary act is not performed

-The overpowering need to tell someone something or to ask someone something or to confess something

-The need to touch, tap or rub certain objects repeatedly

-Counting compulsions: counting panes in windows or billboards along a highway, for example

-Mental rituals, such as reciting silent prayers in a effort to make a bad thought go away

-Excessive list making

________________________________________
Phewww! lega dah abis checklist ni. hehe. GULP!

*gila Blogger wat hal hang pulak. nasib tak hilang apa yang aku buat. kalau tak, mampus nak menaip balik. huuhu*

ohh, rupanya banyak gak simptom2 OCD ni kat aku. huhu. tapi takdelah peringkat yang serius gila babs. n yang manja2 punya symptom lah. hahaha! cuba korang plak check? ntah2 korang lagi banyak kot dar aku. haaa haaa tak tahu, ngeh ngeh. GOODLUCK!

yeay! siap lagi cabaran gua!

Thursday, December 16, 2010

Day 11 – a photo of you recently

ni gambar paling latest. time raya haji hari tu. ehehe. abaikan tangan besoo aku. kan aku dah cakap, aku memang malasssssssssss amik gambar. ni adalah Adam. kazen aku. manja dia ni, tak padan ngan jantan. kalau jumpa, yang dia tahu,  bergayutttttttttttt je ngan aku. ko dah la dah berat Adam, patah pinggang Kak Mimi. huhu. tapi, as i love budak-budak, i tak kisah pun hehe. but, sometimes kena gak marah ngan aku. padan muka. degil beno.

*tapi aku cam nampak kurus kan. ilusi betul gambar ni. hakikatnya..................yang hadoo.*


siap!!!!!!!!!!

Wednesday, December 15, 2010

Day 10 – a photo taken over 10 years ago of you

aku terlupa nak selak album lamaaaa aku untuk cari gambo aku yang buruk giler untuk memenuhi kehendak cabaran kali ini. heheh. jadi aku search-search kat fb, aku jumpa gambar hampeh aku tahun 2003. oklah tu, 7 tahun lepas. soo, nikmatilah kecantikan kekemasan dan keindahan aku. *i told you, i am sarcastic hehe*


time aku pergi pangkor masa form five. muka aku cam jantan! huuhu. pertama kali snorkeling dan aku realize, walaupun aku suka pantai, aku takut ada kat tengah-tengah lautttttt!!! T_T




mak aih. selepas upload, terasa insaf tengok gambar ni. tudung aku... isk isk. time form 5 kat Methodist Girl School. member seasrama. aku paling kuat tido dalam kelas. maafkan diriku, cikgu cikgi.


 

dinner kot. tak pasti ape kitorang panggil time sekolah dulu. hehe. time dekat-dekat SPM kot. kira senior lah. heheh. oh, korang pelik  napa ada lelaki? sedangkan aku sekolah Methodist? hehehe.

sebab aku duduk kat Asrama Yayasan Selangor Klang (AYSK) for 5 years. tapi aysk ni kira mcam asrama untuk anak-anak selangor dan dia hantar kitorang kat sekolah-sekolah sekitar klang. oertama kali aku masuk sekolah perempuan time form one. aku mati kutu. macam nak keluar asrama. sob sob! bosan. tu yang aku jadi kaki tido kat kelas tu. sebab tak payah kontrol2 dalam kelas kan, sebab takde budak laki. heheh. tu yang aku bila masuk UITM Sabah, aku jadi sangat pasif dengan budak-budak laki. tapi untuk 1-2 sem jelah. pastu aku paling kecoh. heheheheheehhe.

#sangatrinduzamanbelajar.

Tuesday, December 14, 2010

Day 9 – a photo you took

challenge ni tak cakap pun kan gambar bila dan apa yang aku amik kan? maksudnya suka hati makk lerr.. eheheh.



takkan korang tak kenal kot? ini adalah seorang Anuar Zain. hehe. aku amik gambar ni masa dia ada event apa ntah kal kl sentral. aku kan staff, jadi boleh lah berdekat-dekat dengan artis. hehehe. aku tak minat pun anuar zain. tapi sebab dia artis kan, haruslah amik gambar sebagai bukti. anuar zain is a gentleman. aku rasa, dia je artis kat situ yang ramah mesra dengan peminat (?) masa dia kena kerumun untuk diambil gambar. dapat salam dia, dan tangan dia sumpah! sangat wangiiiiiii!!! *losyen apa ko pakai* sampai aku balik rumah, terbau-bau lagi keabadian cinta kewangian tangan dia kat tangan aku. huhu. dassaatt!!





tak lengkap gambar yang aku took ambil tanpa gambar lelaki ini. haruslah gambar dia yang penuh dalam handphone aku. heheh. tapi mamat ni ada masalah nak bergambar dengan ceria. huhu. jadi aku kena sentiasa alert. jadi bila dia sengih je, aku terus snap. national treasure tuuuu... hehe. kitorang tak banyak pun gambar berdua. aku pun macam malu je if tengah jalan-jalan kat shopping komplek pastu stop-senyum-gambar-jalan. huhu.

 elehhh mi, aku tahu ko teringin kan??
mana ada lah.
elehh jangan tipuu. tak pun sebab ko tak cantik. tulah ko tak nak gambo2.
woi suara siapa kah ini, hampeh!!
lalalalalalla~

oklah, siap cabaran gua. esok cabaran susah ni. nak kena selak album lama. gambo 10 tahun dulu.. maksudya tahun 2000 lah. masa aku tingkatan dua. zaman asrama. *mana nak carikkk ni???*

tata~

Monday, December 13, 2010

Mari guna ubat cuci gigi.

Jalan - jalan time opis hour. Hehe. Alah, teman kak linda hantar cek. Jadi mengulat lah jugak aku. Hehe. Lagipun, aku pun da nak last-last day kat sini.. Jadi merayap jelah.

Anyway, tengah jalan kat tol mana ntah, dapat colgate plax dua. Hehe. Alaa, yang guna untuk cuci gigi tu. Aku dapat dua. Hehe. Bestnya!! Motif nak terlampau gembira dapat ubat cuci gigi free. Ketara yang hamat ko punya gigi buruk mi. Whateverr..

P/s : mentang-mentang dah tau boleh update blog guna handphone. Heh.
#Komemangketinggalanmimi.

Kuno.

Owh rupanya boleh update blog guna hp aku.. Tak tahu pulak aku. Ketara kuno. Hehe. Ok, ni post trial and error je. Chiow!

Day 8 – a photo that makes you angry/sad

Im Sorry. Public cant view. Just, i FREAKING HATE this picture. 30% sad, and 70% mad. stupid picture. arghhhhhh. Just post this made me cranky all the time. i cant think straight. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


i dont want to see this type of picture ever again.

huh!

Sunday, December 12, 2010

Day 7 – a photo that makes you happy

kacang je nih... hahaha. favorite photo mestilah dalam keadaan dimana aku kurus dan dengan si dia. first time jalan - jalan sebagai couple dengan kawan - kawan time diploma dulu. hehe. malu - malu lah jugak aku. sebab yelah, dulu

 'woi asal ko duduk tepi aku.' ataupun 'kujai, nanti ko bagi aku jawapan test ye. aku nak tiru heheh..'

biasalah, aku memang malas bab - bab belajar ni. hehehhehe. tetiba nak kena cakap camni

'syg, haus lah nak air.' ataupun 'syg nak ikut drg main benda tu ke? aku tak nak. tak minat. huhu'

perbezaan yang ketara. (-_-")

walaubagaimana pun, ini lah antara gambar favorite aku. gambar yang buat aku senyum setiap kali tengok. hehehe. siap cabaran ini. kacang!!!! hehehehe

:)

Day 6 – 20 of my favorite things

Susah nyaaaaa..... sebab nak kena list sampai 20. huhu. jadi aku include lah semua benda / orang / makanan / habit dan lain -lain yang aku suka. hehehe. main tipu nampak mimi :p

di ingatkan bahawa semua ini adalah tidak mengikut turutan kepentingan. eheheheh


1. Paru. 
segala jenis makanan berunsurkan paru adalah must have dalam kehidupan aku. suka sangat - sangat makan benda alah ni. sebenarnya tak elok makan organ2 dalaman ni. huhu. tapi rasa paru ni sukar digambarkan dengan kata - kata. masak lah sambal ke, goreng ke, rendang ke aku tetap sebat. huhuhu. *teringin*



2. Pantai.
korang boleh klik dekat sinidan tahu pantai mana yang aku kemaruk nak pergi. berada di pantai adalah 1 of my favorite things. memang aku tak dapat g pantai selalu atas desakan kewangan :( tapi, aku akan tetap jatuh cinta dengan pantai mumumuaahhhhh. *perlu ke mumuaahh tu? err,,,*

3. Kucing. blogger tak bekerjasama. punya susah aku nak upload gambo. uhuhu. jadi entry ni bertukar jadi entry tak bergambar. huhuhu. main kucing / tengok kucing tido / bau badan kucing / atau terbalikkan kucing, memang favorite thing aku. hehehehehe

4. Tidur. semua orang menghargai nikmat yang satu ni kot? jahahhhahha. aku dulu kemaruk tido. pantang ada peluang. tapi sekarang ni dah tak best sanagat waktu tido aku. dah tak heaven macam dulu - dulu heheh. tapi, aku pantang ada masa, krohhh krohhh krohhhh lah jaawab nye, kata favorite thing to do. hahahah.

5. Membaca majalah dan komik Shin Chan.

6. Berada di katil bermalas - malasan sehingga terasa penat dan mahu makan, baru bangun. Heaven in my own room.

7. Iphone.

8. Berendam di dalam bath tub. i want to have one when i have my own room.

9. Free coupons / voucher / gift heheh

10. Revlon lipstick. sebenarnya semua make up thingy yang berjenama revlon aku sangat suka. bila kaya nanti, aku nak beli Bobbi Brown pula. hahahahah!

11. External hardisk pemberian kesayangan hati.

12. Hanging around with my best friend.

13. Buat lawak dan oarng gelak. terasa dihargai sangat.  whaahahhaha

14. Bermonolog didalam hati. kerana lebih mudah dan tidak dihakimi.

15. Kota Kinabalu, Sabah.

16. Rambut aku. hehe.memang tak sihat macam iklan syampu rambut Dove, tapi aku suka natural wavy i got. hahahaha

17. Money.

18. Him.

19. Coffee. i cant live without a dose of coffee every day. *teringin*

20. Love songs. Country songs. Sweet songs. in the rain. while doing nothing. Perfect moment.

makin lama makin sikit. hehhehe. malas dan blank. tiba tiba macam tak tahu apa benda yang aku suka. jadi kepada apa dan siapa yang tersenarai, tahniah. yang tidak berjaya, jangan berkecil hati. kerana senarai ini tidak berhenti setakat 20 je. ada banyak lagi tapi disebabkan tak ditanya dalam cabaran, maka, tak perlulah. ngeh ngeh ngeh

Friday, December 10, 2010

Day 5 – your favorite quote

stick with it mimi, stick with it!

trying to stay in this challenge thingy. lack of mood made me lose my focus. but i dont want to talk about it. zip.

for my fifth challenge, it ask me to list my favorite quote. err. heheh. personally, im prefer any quote that remind me of current situation.. when the mouth cant speak, we write. im mad, im sad, im in love, im happy, im bored, i need motivation and the list will never stop. so, here are the list of quote that i like. courtesy from anyone.

* At the touch of love everyone becomes a poet. - Plato.

* I don't miss you and you alone - I miss you and me together. - Unknown.

* Miles : Iris, if you were a melody, I used only the good notes. - The Holiday, 2006.




* Showing too much love to public is annoying. But sometimes it is acceptable, sweet and highly recommended. - Myself.  

* The most wasted day in life, the day we have not laughed. - Charlie Chaplin.

* Love, you know, seeks to make happy rather than to be happy. - Ralph Connor.

too much quote to list down. this would be my most favorite. most of them being used as my Facebook status. hehe. so i kind of like looking thru my facebook page and copy paste. hehehe. its better than nothing right?

anyhow, a little reminder. if you like to put a quote from anybody as your status in Facebook, Twitter, email or whatsoever.. i think we should put the credit for the person who actually DID said the quote. dont simply write the quote and fullstop. ok. that all.

day 5 - DONE. another 25 challenges. Bring It On!

#pehalakunaksemangatgilabab1hehe

Thursday, December 9, 2010

Day 4 – your favorite book

alahhh. aku pernah buat lah entry pasal buku apa yang aku minat. huuhu. malasnya nak buat cabaran yang ni.

korang boleh baca kat sini je lah k?

sila klik ini : day 4 repeated post hehehehe

orait lah tu. takkan aku nak tulis balik, sama je buku yang aku minat. takdenya berubah. hahaha. just, im interested to read in malay, i mean SERIOUS malay. macam sastera lah. entah lah. aku suka. heh.

ok. entry cabaran yang pendek. blame the title of the challenge and the swing mood i had. bleurggghhh~

________________________________

Wednesday, December 8, 2010

Day 3 - your favorite television program

hari yang ke tiga. rasanya sekarang boleh catch up lagi kot dengan cabaran ni heheh. program tv kegemaran. kedengaran sukar? not really. heheh. kacang jugak lah. sebab aku tak berapa into sangat cerita yang makan tahun baru abis ni. macam drama - drama bersiri, aku malas sangat nak layan. sebab, nanti mesti sangkut nak dok depan tv 24/7. tu yang aku malas tu. bila lapse one episode, mula hangin sebab tak dapat tengok. hhahah! so lets scroll down! *lima je*


1 : The Nanny
- cerita yang palingggggggggggggg aku gemari. cerita ni tengok banyak kali pun tak akan bosan. walaupun aku dah hapal semua ayat n gaya dia, aku tetap gelak terbahak - bahak. this story is very FUNNY. kalau kuar kat Hallmark, pagi aku tengok, tengahari aku tgk n tengah malam pun aku tengok jugak. walaupun cerita yang sama je. ehheehe. aku nak cari dvd cite ni. dari mula sampai habis. mana ek nak cari??

eh, cd kak noi ada kat saya kan? hehe. nanti sy pulang ye kak :p



2 : The Oprah Winfrey Show
- ini pun setaraf cerita the nanny tadi. cerita yang aku jarang nak miss. huhu. i love Oprah. aku ni jenis orang yang malas nak baca paper, walaupun aku gila baca buku. jadi, bila tengok Oprah, aku rasa alert dengan isu semasa. walaupun kebanyakan isunya menyentuh pasal  isu sosial dan how to living right compared to issue yang berat macam war, ataupun politik.. at least i've learn something. GO OPRAH!


3 : The Biggest Loser
- ini cerita realiti motivasi lah konon *yang heran nya, pehal aku tengok biggest loser sambil makan nasik??* aku, kalau dibagi peluang, aku nak masuk rancangan ni. nak senaman and eat right, at least ada guidance. kan? huhu. tapi kalau nak masuk, kena gemuk gila bab1 pulakk.. tak nak lah aku. huhuhu.. aku memang suka tengok sebab konon aku cam memahami lahhh. hegegeegee ;p


4 : Everybody Loves Raymond
- tengok muka c Raymond ni pun dah kelakar kot. hahahah! cerita ni pun salah satu kegemaran aku. walaupun aku takdelah ikut sangat setiap siri dia. heheh. lagipun cerita die bukan #kenatengoksetiapminggukalautaktakpaham. but its funny though hihihihi



5 : America Next Top Model
- sape tak suka tengok cerita mekap - mekap bergambar - gambar bergaduh - gaduh. hehehe. memang kelakar. yang aku hangin ni, semua model kemain kurus nak mampus. huuhu. and ada yang tak cantik, tapi bila mekap jadi hot gilerr. ada yang muka pelik tapi tu yang jadi top model. hehe. this show is fun. tengok just untuk leisure je lah. hehe 


ok. itu sahaja. cerita yang lain aku layan gak. macam Melodi ke, CSI, The Amazing Race, Survivors dan lain - lain. tapi macam biasalah. lima cukup lah ye. eheheh.

tata :)

Tuesday, December 7, 2010

Day 2 – your favorite movie

harini, pasal favorite movie. susah gak lah walaupun tak sesusah lagu favorite.hhhhehehe. so, aku limit kan kepada 5 filem yang aku tak akan bosan untuk tengok 20 juta kal idan filem yang aku memang dah hapal setiap inci dialog dia. muahahah!

the list :

1 : Notting Hill
- cerita ni memang aku minattttttttttttttt gila. its soo romantik dan aku suka gila Hugh Grant ni. *put aside his real life story* hehe. and cerita ni pasal Julia Roberts is popular artist and dia berjumpa dengan Hugh dan ada connection lah orang kata. but, two people in different way of life, could be soo challenging. huhu. but, cerita ni happy ending lah. 'When you say nothing at all' is this move soundtrack and if you hear this song, you would know what feeling this movie can bring you..



2 : Sepet.
- sape tak kenal filem ni. filem arwah Yasmin Ahmad yg sangat dikontroversikan di Malaysia. but indeed, bukan ade apa2 pun yang perludi kecohkan sebenarnya. heh.its not religion story, its more about race and culture. as simple as that. i am really a HUGE fan of her movies. ALL of them. may her soul rest in peace dan diberkati Allah..



3 : Puteri Gunung Ledang
- cerita yang mungkin memboringkan bagi kebanyakan orang, tapi bukan bagi aku. hehhe. or, maybe i AM a boring person (-_-'). i love this movie. the way Tiara menari dalam filem ni dan mengibas bunga ke arah M Nasir aka Hang Tuah sudah cukup menggambarkan rasa hati dan cinta.wahhhhhhhhhh. kemain ko mimi. hehehe. ade satu scene yang diorang atas air terjun yang kat batu - batu tu. punya syahdu bagi aku. this movie is great!



4 : P.S. I Love You
- dari tajuk pun dah tahu kot cita ni jiwang. heheheh. but this love story is unique. and Gerald Butler is hot! *even, personally im prefer tthe other guy in this movie - kawan c Gerald Butler jugak* hehe. mana nak dapat lelaki yang romantik tak hengat nii?? dah mati pun pandai nak beromantik. heheheh. this film is soo sweeeeeetttttttttttt..HIGHLY RECOMMENDED.




 5 : Catch Me If You Can
- this movie is based on the true story. and he is genius. personally, i really like to watch a movie about real life stories. i dont know why. ehehe. you guys should watch this movie if you havent, because it was a twisted stories but still, have soo many things we can learn while watching this. heheh.



soo, siap cabaran hari kedua aku. hehe. banyak lagi yang aku suka. Shrek 1,2,3,4 - Ice Age 1,2,3 - Gubra - Going the distance - Get Smart dan lain lain.. mana cukup wehh nak senaraikan list kalau kena semua. hehehe. ok berjumpe di esok hari! tata

p/s: i got a new job! Alhamdulillah =)

Monday, December 6, 2010

Day 1 – your favorite song

Haih. favorite song? Nak berapa banyak ni? Susah tajuk ni, sebab aku memang banyak gilerrrrr lagu favorite. since music is on of my best friend. heh. kalau nak kata pasal my music type, i prefer Oldies, Country, Indonesian Band, and penyanyi2 yang suara husky2 gitu. hahah.

Tapi kalau nak list lagu favorite, emm mencabar ni. letak 5 dah lah kot. hehe

1 : Manbai - Kau Ilhamku.
- siapa yang tak suka lagu ni weeii. dengan suara yang membuai jiwa, lirik yang menggetar rasa dan lagu ni memang enak kalau dinyanyikan bersama gitar semata2, memang boleh buat jatuh cinta. nyanyilah berapa kali pun, confirm tak boring. * dah start rasa nak jiwang*

2 : Letto - Ruang Rindu.
- my ideal man lah konon si Neo Letto ni. dengar suara dia boleh bawak diri ini terbang melayang. eceyyy. ko mimi, kalau tak jiwang tak sah. muka ganas, jalan kengkang, tapi laayan lagu jiwang.. hehehe. Lagu ni pun tak pernah aku jemu dengar. I LOVE THIS SONG.

3 : Robbie Williams - Better Man.
- personally, aku tak lah minat Robbie ni. rasanya, ni je kot lagu yang aku minat selain daripada Angel. hehe. but this song is really moved me every time im hearing this song. huhu. the lyrics and the way he present this song, is a package. i love it a lot.

4 : The Cardigans - Love Fool.
- banyak lagu dari kumpulan ni yang aku minat. tapi ni lagu yang paling famous dan melekat kat otak aku. aku ingat lagi zaman aku belajar kat methodist Klang, pagi2 before pegi sekolah lepas breakfast, aku akan bekejar naik bus. sebabnya, lagu ni akan ada pagi2 *aku tak ingat radio apa*. heheh. hampir setiap hari akan keluar lagu ni waktu yang sama. and zaman tu pulak memang zaman setiaporangmestiadasecretadmire hhhehe. jadi apa lagi, berangan lah! hahah

5 : Dewa - Kosong
- kan aku dah kata, aku memang suka lagu Indon. hehe. and Dewa is the genius in music di Indonesia. boleh kata SEMUA lagu dia aku suka. zaman kaset dulu, berterabur aku beli kaset2 dia. heheh. perkara yang paling aku suka dalam setiap lagu2 dewa ialah lirik dia dan suara Once hehe. tapi sejak c Ahmad Dhani tu pun sibuk nak menyanyi, aku kureng suke ler. huhu. but still, their song is a MUST LISTEN.

itulah antara lagu feveret aku. kalau nak senaraikan semua, parah beb. letih, aku suka lagu Ruffedge - Bila Rindu, aku suka lagu The Platters - Only You, aku suka semua lagu Sheila on 7, aku suka lagu2 Green day, and the list is non stop. i love music!

tata.

i think its kinda cute.

i read kawan sekolah rendah dulu dulu punya blog *Farah - soon to be mommy* and i came across 30 - days challenge post in her blog. nampak menarik tertarik ko memang da bomb! walaupun aku dah terlambat sebanyak 6 hari, aku nak wat jugak heheh.

30-Day Blog Challenge


Day 1 – your favorite song
Day 2 – your favorite movie
Day 3 – your favorite television program
Day 4 – your favorite book
Day 5 – your favorite quote
Day 6 – 20 of my favorite things
Day 7 – a photo that makes you happy
Day 8 – a photo that makes you angry/sad
Day 9 – a photo you took
Day 10 – a photo taken over 10 years ago of you
Day 11 – a photo of you recently
Day 12 – something you are OCD about
Day 13 – a fictional book
Day 14 – a non-fictional book
Day 15 – your dream house
Day 16 – a song that makes you cry (or nearly)
Day 17 – an art piece (drawing, sculpture, painting, etc)
Day 18 – my wedding/future wedding/past wedding
Day 19 – a talent of yours
Day 20 – a hobby of yours
Day 21 – a recipe
Day 22 – a website
Day 23 – a youtube video
Day 24 – where I live
Day 25 – your day, in great detail
Day 26 – your week, in great detail
Day 27 – my worst habit
Day 28 – whats in my handbag/purse
Day 29 – hopes,dreams and plans for the next 365 days
Day 30 – a dream for the future

walaupun aku tak di tag (-__-") tapi nak wat jugak . heheh. tak malu wek2. takpelah, boring lah. lagipun, tak tahu nak tulis ape di blog sendiri. kalau aku tulis ikut hati, pilu blog aku jadinya. heheh.

so, Lets do It!

p/s : btw, thanks Mrs Farah. and u tak gemuk pun, still cantik and glowing :)

p/s2 : sebenar nya, nak wat cabaran hari ke 8 tu. tu yang best. hehe

Tuesday, November 30, 2010

Listen to old school song is really good.

"I should be so lucky, lucky, lucky, lucky
 I should be so lucky in love."

HAHAHAHA!

This morning when I'm listening to Redfm i heard this song. It's by Kylie Minogue. im not her fan. but this song is kinda cute. hehe. im not saying im not lucky in Love. im just not lucky in life T_T. *i mean, NOT YET*. im very frustrated with my job. wait, not my job. its my current situation and my income. the combination is soo not helping. the money finished in a flash. i dont even go shopping for the past few month! gosh!

SIGH.

because of that, im not moving forward. im stuck. i cant go anywhere, i cant buy anything, i eat too much because im stress and i dont know what to say. heh. such a perfect and interesting life i have. too much in my mind, to little in my bank. hehe. im soo frustrated i could laugh all day long. im weird. heheehhehehehheehehehehheheheheheehehehehhehhehehehh!

tata =)

Tuesday, November 23, 2010

random =)

semalam tertido awal gila. huhu. jadi terlepas peluang nak bergayut macam monyet. oh no. bergayut bercinta cinta di telephone. T_T . dah lah aku memang tak into sangat bergayut. sekali sekala je. and now, for ONE MONTH he have to call me everyday at least 10 mins. denda. oklah tu. bukan aku suruh buat benda yang lagi mencabar berenang ulang alik 30 kali atau makan bendasing macam fear factor. tapi bagus jugak sebenarnya. the more we talk, the better we understand each other right? bukan lah aku cakap yang aku dan si dia tak memahami satu sama lain. tapi memang kitorang jenis kureng dalam perbualan ni. aku sendiri pun tak pandai nak cerita semua benda kat dia.

contoh :

hari ni kan yang, aku nampak makcik tua lintas jalan. aku pun tolong. pastu aku nak beli syampu, nak beli syampu ape ek yang? yang harga murah tapi best. adoii, kaki aku melecet, banyak sangat garu sebab nyamuk asyik gigit sebab nyamuk lapar.

- seriously, aku memang tak reti nak cerita sampai ke akar umbi kehidupan aku dekat dia. walaupun dia insan paling penting dalam hidup aku. *excluding family*. tapikan, sebenarnya aku teringin jugak nak cerita benda - benda merepek dan lagha ni dengan dia. tapi i just cant. aku tak pandai. berat mulut. hehe. uit mimi, dah lah badan ko memang berat, mulut pun nak berat ke? macam harrammmm.

nasib lah. tonite dia kena kol aku 20 minit jugak. ganti yang semalam. heh.

oh ye, hari tu kitorang gi kubur arwah wan. (ALFATIHAH) pagi ahad hari tu. tiba - tiba datang seekor kucing yang comel lah jugak berlari - lari anak ke arah kitorang. sebenarnya ke mak aku. hehe. sampai kitorang pergi baca Yassin pun kucing tu dok menempel kat situ. hehe. jadi kitorang pun amik bawak balik. mandikan dan bagi makan semua. hamboi. tido terus dia tak ingat dunia. atas kusyen dengan aircond. ayah kata mesti bila die bangun dia pikir "eh aku kat man, alam barzakh atau syurga" hahaah! sebab selama ni dia kat kubur je. hehe.

nanti lah aku upload gambar mamat tu. adik aku kata jantan, mak aku cakap betina. walaupun aku suka kucing, aku memang fail untuk mengenal pasti jantina kucing. tsk! jadi sementara ni aku anggap die jantan. sebab tekaan adik aku pasal kucing ni selalu betul. pasal kucing jelah. pasal  lain hampeh. hehe. jadi nama kucing aku sekarang ialah.......

jeng jeng jeng jengggggg............







~GERALD BUTLER~

keh keh keh!

Monday, November 22, 2010

tips melupakan kisah lalu

atau paling tidak pun, memendamkan dalam hati yang paling dalam... eceyyyy.

aku tak tahu orang lain. tapi kalau aku, aku kategorikan myself as a pendendam person. whoahhh! its sound scary. yes i admit.. tapi takdelah sampai tahap memudarat kan orang lain. paling2 pun, memudaratkan diri sendiri T_T . Contoh kemudaratan diri sendiri? mestilah dengan makan banyak banyak banyak sampai gemuk gila babeng pakai suar tercabut butang tshirt suma ketat semacam hampeh..

banyak cara sebenarnya nak lupakan kisah kisah hidup yang sedih, pilu menatap wajahmu dan lain lain. keberkesanan nya? bergantung. tapi boleh lah cuba kan. heh.

1. Jangan diungkit kisah itu.
cakap senanglah kan. buat tengok? hehe. susah beb. aku pun makan tahun gak. itupun tak pandai lupa. we should try to forget and move on. tapi bukan semudah itu. kadang kadang, kita tak nak ingat pun. tapi teringat. amacam? bila teringat, hati jadi sedih. marah pun tiba - tiba membuak - buak.diamkan? boleh saja. tapi kita yang sakit. nak cakap pulak? nanti dikata kita mengungkit. huhu. perasaan ketika itu macam nak ditelan mati mak, diluah mati bapak. jadi? what to do? try to minimise the temptation to ingat kisah lama. sekali sekala marah is acceptable, afterall its their mistakes. but, kalau selalu sangat payah gak. jadi kalau selalu sangat teringat dan rasa nak mengungkit, cuba ingat kebaikan dah kebahagian yang pernah dia bagi dekat kita. it should help =)

2. Maaf zahir batin.
reffering to my previous entry, aku memang sudah memaafkan satu sama lain. ecehh. tapi nak lupakan tu, memang idak ler. im not that strong. huhu. tapi dengan memaafkan, kita lebih tenang kot. jadi kalau memaafkan sesuatu kesalahan itu membuat kita sendiri lebih tenang, apa salahnya kan?

3. Take it as a joke.
lagipun, life is a joke right? segala yang jadi tu ada sebab musababnya. dont take life to hard. take it easy. kalau nak ikut sakit hati, sampai mati luka tu tak pandai sembuh. parut dia dah kekal kat situ. kalau orang cuit sikit pun dah berdarah tanpa segan dan silu. makanya, jalan paling selamat? relax and take a chill pill. hihi.

4. Selalu ingat yang people always make mistake.
sama ada sengaja atau tidak, kita tak dapat elak the facts yang people always made mistake.aku pun salah jugak. dari banyak segi, dari semua bahagian. try to look at a positive side. kalau dia boleh silap langkah, tak mustahil satu hari nanti kita pun akan tersalah pilihan. put ourself in their condition. maybe, kita akan lebih memahami sikit.

5. Talk about happy happy happy moments.
of course, dalam setiap kepahitan *ayat takleh blah* akan ada kemanisannya. walau macam mana sakit nya hati kita, kita pernah bahagia.. kita pernah ketawa bersama. kita pernah berkongsi semua. refreshing memories about happy things mungkin boleh membuat kita lebih gembira dan tak mengingati kesalahan itu. kan?

cukuplah tu. sebenarnya banyak lagi kot. kita boleh keluar dengan member2, tengok wayang, bergosip, makan nasik, main kucing, tidur, baca Shin Chan dan lain lain. hehe. tapi, ingat. jangan terus lupa benda itu. mana tahu berulang lagi. kan? play smart.

Life is full of suprises anyway =)

Monday, November 15, 2010

.


kalau lah boleh dijahit dengan benang..

Saturday, November 13, 2010

Current.

I'm trying to be calm.









.............








I think I'll try my best :)

Friday, November 12, 2010

what did i do to avoid the pain?

na-da.
nothing.
nope.
tiada.

im ok now. thanks to those who are beside me. special thanks to Dadidu. this girl really understand my feeling and support me.

to those in my Twitter list, might know what im mumbling about. boleh agak lah kot. heh. so, the case was settled. in my mouth. but in my heart? frankly speaking : i dont know. i know myself. i am worst on handling my own problem. people might see im as a laid back person, but im not. i dont know how to handle my pain. you want to know how worst im talking about?

Exhibit A : i saw a crap. im getting emotional. im stressed. im not eating *which is veryyy suprising - come on.. me? not eating? it must be something really terrible.* im CRYING like every hour. im saying things im not intend to say. im looking at those crap over and over again and many more. than, after all the madness im creating, im getting my sense back. i deleted the crap. i forgive. but definitely im not forgetting. the level of trusting is decreasing. and were good. however, later on i will keep talking about the damn crap. i keep accussing. im out of my mind. and i feel bad. to the other person. and myself. im tired.

Exhibit B : after a year, i saw another crap. not worst than Exhibit A. but still make me out of my mind again. this time, im eating MUCH. im not crying. im laughing. im getting mad as hell. im thinking of walk away. im being very scarcastic. i want to slap. but i cant. this time, im not gonna deleted those crap. i give a second chance. eventhough im not 100% sure it is a right thing to do. the trusting level is dropping like a flash. i forgive and not forget as well. and when i woke up this morning, im mad again. not too much. but still mad. WAIT. im not exactly mad. i was sad. i was frustrated. yes, i am. first time is a mistake, but another time? its definitely not a mistake. it is stupid. im doomed.

so what is the part that never change in both situation?
 = im forgive. not forget =

because im not forget, the memory keep replay in my mind. in my shower. in my office desk. in the train. in my mom car. right now. when im eating. when im walking. when im laughing. when im thinking about something else *im a good multi-tasker* when im doing my laundry. when im listening to song. when im online. when im having my break. when im on the phone. when im missing someone. and soo. definitely, everytime in my life i wont forget the crap. its sealed in my mind. can you peeps tell me on how to remove this crap??

i took this quote from Twitter -

Everyone deserves a second chance, but trusting them won't be the same : DamnitsTrue.

forgive me when im losing my mind every now and then. forgive me for keep talking about the crap. forgive me for being a bitch. forgive me for keep repeating the same old sh*t. forgive me for that. forgive me.

Wednesday, November 10, 2010

bila yang lama berulang kembali, hati mungkin tak seperti dulu lagi.

tiket AIRASIA murahhhhh gileee! huahuahauahuaahu! best nya!




tapi....




dont feel like travelling.

some thing happen.

re-happen actually, if there is such word.

dont know what to think, react and feel.

everything soo blury. *baca dalam irama lagu : tapi tak ingat lagu apa (-__-")*

hmmmmmm. entah ler senah. might be potrays myself as a happy and no problem girl!

let smile :)

Wednesday, November 3, 2010

YEAH!

yes!

Tomorrow is the day. nak bercantik-cantik lah. tapi memang tak dapat lah. esok kerja. and office aku pulak ade uniform. im look awful in my uniform. huk huk. jadi paling kuat nak bergaya pun, mekap sikit dan pakai minyak wangi.. hahaha! i cant wait to see his face. 3 bulan tuu. lama bangat. bawah ni adalah plan aku untuk muka aku besok :

cun tak? hehe






TAPI..













ini muka gua sebenar (-__-"") :


 p/s : amacam au naturel aku? muahahahaahahaha!!!