Monday, May 31, 2010

synopsis. him.

after a great week come to an end, i am not ready for work. huh. i have come with the conclusion..

i miss the time when i can see him wit my own eyes.
i miss the smile i used to watch in his face.
i miss his silly joke.
i miss our silly little argument.
i miss the time we spent.
i miss when he drive me back home.
i miss how he came pick me up in my house and went to my convocation.
i miss choosing his shirt together.
i miss holding his hand.
i miss our date watching movie together.
i miss on how he make me smile.
i miss when he make me laugh.
i miss when he also make me angry.
i miss when i sit beside him in the car and see him driving.
i miss when we had breakfast, lunch and dinner together.
i miss when i also make him mad at me. hihi.
i miss the way he looked at me.
i miss his smell.
i miss my jealousy toward him that make him dont know what to do.
i miss the time i waved him goodbye.
i miss him badly.
i miss him absolutely.
i miss him.
i miss him.
i miss him..

:(

Thursday, May 20, 2010

I love you, khuzaimy :)



matt white - LOVE :)

Tuesday, May 18, 2010

benci.

first of all, aku benci kau!

ok, maaf lah ye. aku bengang. harus mencari tempat meluah.

aku paling protective dengan barang barang, atau orang orang kepunyaan aku. kesayangan aku. milikan aku. jadi, amat pantang bagi aku, if ada orang yang tak tahu barriers ni. HATE IT! kalau pasal barang, aku tak suka kalau orang hamik barang aku dan letak mana mana je yang dia suka. as well as, masuk bilik aku dan kemas kan barang aku. well, aku admit yang bilik aku agak 'kemas' tapi, itu lah motifnya orang buat kunci pintu. supaya, aku boleh kunci bilik aku yang kemas sangat tu, and orang yang lain takkan sakit mata and susah hati tengok bilik aku kan? ok satu beban terlerai.

tapi kalau pasal barang ni, aku boleh kawtim lagi. tapi bukan pasal orang yang aku sayang. aku tak cakap pasal family, sebab itu random. semua akan jadi protective dengan famili kan? hhehe. tapi aku cakap pasal buah hati, kekasih, boyfriend and girlfriend. bergantung kepada gender anda yang membaca la ye.

sanggupkah anda, membiarkan perempuan *dalam kes ni, bf aku lelaki ye eheheh* yang anda tidak suka, berdekat dekatan dengan bf anda? aku tak sanggup. langsung tak sanggupp!!! ini bukan soal percaya atau tidak percaya kita keatas pasangan kita.. ini soal cemburu. aku mengaku aku cemburu. tapi aku rasa cemburu aku bersebab. aku bukan jenis cemburu buta sampai die cakap dengan makcik kedai jahit pun aku berapi. its totally nonsense! i hate to imagine that he will be with someone who i dont like. he is smiling and laughing and chatting happily with that person. arghhhh. its killing me dude! aku rasa kebanyakan, *bukan semua ye* perempuan akan ada rasa tak selamat or insecure feeling bile kite kena berhadapan dengan situasi camtu. ahh. dah lah. aku pun tak paham apa yang aku tulis kan. pasrah la wei. huhuhu.
log out.

Saturday, May 15, 2010

hentam keromo.

time ni bday aku. nak carik baju untuk adik aku nak pakai masa wedding kakak aku nanti. kitorang pegi la ampang point, and plan nak karaoke. so, we have no idea karaoke tu bukak pukul berape. hehe. jadi time ni, kitorang lepak tepi jalan sambil menagkap gambo sempena penggunaan mekap percuma di guardian, BERJAYA.


alia aka adik aku, tak suka gambar ni, tapi aku upload gak muahahahaha!



nah hamik muka kartun kau dan aku!


8 may is my bday. and 9 may is mothers day. and this cake is to be makan. hehe


oke, masuk story lain. hari tu, aku de baca kat blog mana ntah, pasal benda untuk orang rabun nih. and aku isi detail kat website tu, dengan power mata aku sekali. sebab diorang akan hantar free lense for trial. untuk 3 hari. boleh register kat sini. cepat, sementara stok masih ada. hehe


baru terima petang tadi. ingat surat dapat kerja. huhu. tapi takpe, i love this one :)


aku suka barang free hee. selain dapat 3 pair of contact lense *kaler okee??* aku jugak dpaat kupon 30 % if aku beli second box of FreshLook Illuminate nih. satu box RM35.00. ade 10 kot dalam tuh hehe.


see, kaler tau. glemer mata i nok!!! hahah :)


selingan :


as u guys notice, i pakai inai.hehe. sempena perkahwinan my sister. 23 hb nih. macam aku plak pengantin. haha. tapi aku pakai sebelah tangan je.. malas punya pasal. haha


aku memang suka pakai inai nih. bagi aku nampak lawa. huhu. macam manis la konon konon nye. padahal err.


motif? ok, life is good :)

Tuesday, May 11, 2010

eh, mana hilang duit aku?

i have a serious problem on how to handle my money. i am really bad at it. aku sungguh boros. 2 weeks gaji, and I'm done. ntah kemana hilangnya duit-duit aku. *saja guna terms hilang, padahal aku yang enjoy* haih. umur dah 24. saving tarak. macam mana ni? usahkan nak kahwin or nak beli keta ke apa, nak simpan bulan-bulan pun tarak. apatah lagi bayar hutang ptptn. huhu. mampuslah aku. really need to find another source of income. or even better, another work. hehe. i have no problem about my job, its just as we live in materialistic world, so we need to survive la kan. dalam hati dah niat nak beli benda canggih manggih ni tapi tengok akaun bank yang dah kering just about 2 weeks, rasanya agak payah lah. haha.ahh, nak beli gak. tahun depan.

and, as for my future *eceh* bila aku dapat slip gaji 3 bulan je, aku  nak melabur kat sini.  sebenor nya buat  loan lah. bukan kat amanah saham sendiri tau *jamban*. hehe. dan juga, nanti nak amik benda ni perlindungan anak anak walaupun i bujang lagi. masa depan tu penting ye. boleh amik dengan ejen yang bertauliah. saya ada kenal ejen saya. *LOVE* kalau nak tau, roger je.

oklah. nak hamik macam-macam, tapi 3 minggu dah licin bank account. motif betul kau nih! takpe, impian harus ada. nanti kalau i dah amik, i bagitahu ye. *walaupun duit i licin, i tetap bagi mak bapak tau. kucing-kucing i pun makin gemuk, grr * lets saving for our future!!

cehh. jerit nak semangat. tata!

Wednesday, May 5, 2010

ini berita perkahwinan anak sulung.

may is coming. yeay yeay. banyak sangat benda nak dibuat bulan ni. kita mulakan dengan berita perkahwinan. yang lain, cerita lain kali.


(pic dari fb yani. boleh dicilok sebab aku yang tangkap gambar ni. heh)

yani atau kakak aku akan berkahwin dengan tunangnya 23 hb may ini. 2 minggu je lagi. tapi minah ni relax semacam je. woi! tak takut ke jadi bini orang. haha. gudluck la ye. jangan melawan cakap laki. jangan garang tak tentu hala jugak. tapi mak dan ayah ko jangan lupa plak. ape ntah lagi adik ko ini. hehe. sempena perkahwinan ko ni, aku mengumumkan yang aku tak ada duit lagi untuk beli hadiah kahwin. so, delay lah ye. tapi jangan risau. aku dah aim nak beli hape. haha. * susah2 aku curik je kipas mama baru beli kat care4 tu. canggih tau*

 ahh. merepek.

berbalik kepada ucapan aku tadi, cepat2 dapat baby. haha. tak sabar tengok cane ko nak handle bebudak kecik. ape ntah lagi baby. keh keh. err lagi.. dah la kot. selamat berbahagia dan menjadi isteri yang solehah. doakan juga aku dapat gaji yang lebih tinggi serta kahwin juga. hehe. ok. *aku kena kahwin cepaaaat. mama yang kata. bukan aku. aku ikutt je. *

ok. counting days is begin. counting jugak nak jumpe dia. muahaahah. happy married, sis :)