Friday, September 24, 2010

lamaaa nya lagi


nak pegi sini. i cant wait :(



Wednesday, September 22, 2010

Jagalah hati.

Aku tak tahu banyak benda. Aku tak baca paper. Aku kurang bersosial. Aku belum mendapat apa yang aku idam kan. Aku belum berpuas hati tentang kerja aku. Aku belum ada simpanan yang cukup. Aku berjauhan dengan dia. Aku dikelilingi orang yang bertuah. Aku belum mendapat tuah. Aku masih pening bila sampai hujung bulan. Aku boleh kira kawan kawan aku dengan jari. Aku ada banyak benda nak disuarakan. Aku belum ada peluang. Aku jarang berjalan sana sini. Aku ada impian. Aku cemburu dengan sesetengah orang. Aku suka dengar lagu Indonesia. Aku makan dengan kerap. Aku makan banyak pulak tu. Aku masih tinggal dengan mak bapak aku. Aku sayang kucing kucing aku. Aku belum ada kereta. Aku masih pengguna pengangkutan awam yang setia. Aku kadang - kadang cepat terasa. Aku masih belum berfikiran matang. aku masih ada perasaan dengki terhadap orang lain. Aku ada perasaan marah. Aku masih boleh bersabar.

Walaubagaimana aku seorang yang dull, unattractive atau bosannya kehidupan aku. Aku masih hormati orang lain. Aku masih cuba menjaga hati orang lain kalau aku gembira bila orang lain tidak gembira walaupun kadang-kadang aku gagal. Jadi, bukan la masalah besar untuk aku mengharap orang lain menjaga hati aku sedikit. kan?

Salam.

Monday, September 20, 2010

Glad im watching this movie!

Long Distance Relationship is Very Hard!


best movie <3



i didnt know about this. but Google images searching must really love this part. haha. too much of this photo. personally, im prefer the scene at the airport where the guy ask drew to take this job offer in San Francisco instead of moving to New York with him. im touched. sob!

p/s : made me eager to meet him in November!

Friday, September 17, 2010

needy girl.

As a boring, un-socialize and prefer-to-be-alone kind of person, i don't expect much from everybody, But there are person that i dying to be notice and being appreciate like, everyday. hmm.

Firstly, it will be great if my family notice me. (in fact, they do. hehe). so i skip that part. my family is weird in certain way, but I'm cool with that. even sometimes they really get into my nerves grrr. but blood is thicker that water right? what ever it is, you are nothing with your weird family.

Secondly, it will be AWESOME if your love one is showing his/her care for you. I'm not put myself as a needy person even I'm definitely not independent woman girl. But, i am a normal girl who happen to have a insecure feeling whenever the love one is failed not showing his love like he used to be. its very frustrating yet kind of making me depressed a little. I'm not saying that this is only his problem. because I'm made a mistake as well. I'm not paying attention to him like he demanded too. so, its not anybody fault. its just we reached the stage where both of us are entering the comfort zone of our relationship. its been 3 years. That's all.

So, for solutions? : I'm took it from this article.
Below is the set of question to answer when we reach a comfort zone in relationship. (i got it from article)

Now you may want to take time and ask yourself these questions

1. What were some of the things that made you feel comfortable before you entered this relationship?
= the me time. hehe. the feeling I'm cool if no one text me. haha :)

2. What has changed since you have been in this relationship?
= i become more sensitive.

3. What makes you partner comfortable?
= idk. maybe, if I'm not over sensitive? i presume. hehe.

4. What differences do you notice between your and your partner’s comfort zone?
= my comfort zone all related to him. but he is more into guy stuff. agaknya lah :p


Try to complete these sentences with the first thing that comes to mind -

5. I feel most comfortable when I'm in my room with my thing; laptop, books, magazine etc.

6. I feel least comfortable when: we are arguing. I'm good on how to start the argument but bad in the process as well as how to react or even how to end the argument. err heh

7. I wish my partner: is more sensitive/romantic hehe.


Thirdly, I will be happy if my friend who is nice to me. the nicer you be,  the nicest i am. ada ke ayat cam ginih? :p


HAHA. This post definitely not trying to blame anyone. It's for make me a better person in relationship with family, loved one and friends. Cheers!

Tuesday, September 14, 2010

drug of mine.


Nice cup of coffee. and my life is complete. 

Thursday, September 9, 2010

Ini kisah bas, pemandu dan conductor nya.

tadi gi kerja naik bus. ternaik pula bus yang pemandu dan conductor nya tak ada adab. pagi-pagi dah kuar carutan itu ini. bukan dari aku. dari dioranglah.

First case :

bus hampir nak terlanggar kereta yang secara tiba-tiba di parkir (parking) di tepi jalan. dan setelah mamat keta mencarut (L****U), maka conductoe nye *seorang wanita* pun telah membalas dan menokok tambah dgn perkataan-perkataan yang 18sx. what the?! pagi-pagi malahan di akhir ramadhan, aku dah kena dengar kata-kata hampeh. huh.

Second case :

berhenti lama di LRT ampang. biasa lah tu. nak tunggu orang. gua tak kesah la kan. lagipun, tahu yang hari ni jalan tak jem. sebab nak raya. masalah nya ada pulak yang tak sabar. penumpang bas. maka ade lah yang gatai tangan pulak gi tekan loceng. sebagai tanda pemberontakan la konon. suh bus jalan cepat. maka, keluarlah lagi kata-kata carutan versi 2 dari pemandu dan driver nya. siap suruh orang turun naik teksi kalau nak cepat sangat. dan yang tak leh belah, siap cakap yang jantan tutttt dan yang betina tuttt. they didnt specifically point at anybody lah. tapi its still rude. there are a lot of passenger which is innocent and really have to go to work early. yang paling bikin panas, lepas gerak dari LRT Ampang tu, bus tu gerak dengan amaaaaaaaaatttttt perlahan. laju lagi kalau aku lari. huh. mana tak hangin aku. sepanjang perjalanan pulak, dok membebel-bebel pasal kurang ajar - kurang ajar. without realising that they are actually VERY RUDE! just because one or two moron is the bus yang tekan loceng, semua jadi mangsa. nasib hari ni memang tak jem. sempat sampai opis jugak. huhu.

moral of the story?

Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. bye!

p/s: however, bukan semua yang kurang ajar. banyak lagi bas, pemandu dan conductor nya yang baik dan digemari penumpang :)

Tuesday, September 7, 2010

syahida manaf.

Happy birthday !

Sempena ketuaan ko, aku doakan ko bahagia selama nya dengan mamat rambut kerinting kat atas ni, dengan famili, dengan kawan2 dan dengan semua yang tersayang. all the best for you *next year*. hehe. 

Sila kekalkan perangai ko yang suka ketawa tu. hahaha! kalau ko masuk raja lawak, ko takyah susah2 wat lawak. ko gelak je atas pentas n confirm semua orang vote ko! hehe.

 Its been 4 years since i met you, and u are one of my greatest friend :) take care and i love you.

next trip? hehehehehe :)

p.s : pic courtesy from dadidu fb hehe. sbb ni gmbar feveret aku.

Friday, September 3, 2010

takda semangat.

kebelakangan ni, aku sangat bosan. hari - hari buat benda yang sama. tak ada perubahan. i NEED to change. im looking for a new job. something that can made me fully utilise my skill, knowledge and so on. im stuck in here. its nothing personal, just i CANT survive. i am so not moving forward. im static.

impian macam - macam. tapi macam mana lah nak capai. kalau masih di takuk lama. they dont understand. they are lucky. i guess, its just belum luck aku lagi. kena bersabar. dan usaha. dan tawakal. dan berdoa. dan tunggu rezeki dulu.

Salam Ramadhan dan Selamat Hari Raya Aidilfitri in advance.