Wednesday, February 9, 2011

10 things i love about you.

Walaupun in my previous entry aku cakap yang aku tak sambut Valentine, tapi sebab bulan ni macam romance punya aura sungguh banyak, aku pun terkena tempias nya (-_-) . Makanya, aku terasa nak buat satu list what the things that i love about him. It might sound cheesy, but hey! Pleaseee just bear with me peeps. heheh. *gatai*

1- He is different. I mean, dia bukan orang yang romantik macam orang lain. But he have his own way on how to make me feel loveable. He is unique. Dia tak pandai nak beromantik macam typical guy *which i mention that i kind love the typical move, erk!~* tapi when he did something romantic, make me feel happyyyy for a quite a longg time. heh

2- Dia sangat penyabar. Penyabar yang sangat sangat penyabar. Aku rasa kalau aku kapel dengan orang lain, kompem aku dah dalam list nak di clash. heh. Sebab aku ni cepat terasa, and maybe over sensitive. Thats not good kan? Tapi he manage to be with me. And im thankful for that. Maybe time aku tengah panas aku tak hargai apa yang dia buat, tapi bila aku dah ok, Im really appreciate his effort..

3- Dia tahu pasal financial planning. Which make me happy if one day im settle down with this man. Look, i am baaaaad with my financial. Aku mengaku aku boros dan tak tahu nak organise aku punya duit. hehe. Tapi he is not like that :)

4- Dia funny (especially bila berdua dengan aku). Im easily attract with a funny guy. They are veryy attractive. Funny with everyone else? Bonus. Funnieeeer when with me? JACKPOTTT!!

5- Dia sangaaat lurus. Kadang2 memang hangin la kan. Heh. Tapi, kalau aku pikir secara bertenang, kelurusan dia tu cute jugak sebenarnya. Hehe. When is the last time you guys see a clueless guy about most of the thing? Its kinda cute teehee :p

6- He is realistic person, dan masih cuba penuhi keinginan aku. Aku nak itu ini, dia akan try jugak bagi aku. Kalau tak mampu, dia akan put extra effort for me. Atau bagi aku ceramah percuma. Hehe And I love that.

7- Dia buat aku tenang. Terutama kalau dia depan mata aku. Tengok dia masa dia driving adalah one of my favorite thing to do. Hehe. Kadang - kadang sampai naik rimas dia sebab aku asyik usha je. Muahahahahaha!

8, 9 dan 10 ?

Let me save the rest for myself only. Cannot tell everything about him. Must save it for us jugak kan? Hehe. Happy valentine day *untukorangyangsambutjeok*

P. S. I Love you, sayang~

Friday, February 4, 2011

Vacation mood



Accidently found this video while browsing the Youtube. Such a happy song and give me mood to go to the vacation. I really need a gateway.

" I need to take a vacation
If this is settling down
Then why aren't you here?
I want a big celebration
The night we get back in town
And I hope you're all there "
xoxo.

Wednesday, February 2, 2011

February.

pic courtesy from Google image.

For some bizzare reason, people always find February is a romantic month. Compare to other 11 months. bleurggggghhh. For me, is just like any other month. Ordinary. Might be because i didnt celebrate Valentine. No, im not against anyone who choose to celebrate this so called lovely day. Im just not one of them. *but i agree that the February name sound kinda romantic. hehe*

I describe myself as a romantic person. Despite my fierce attitude *out of 5 persons, only one person who didnt think me as a fierce girl*  I am actually have a very fragile and romantic heart. Okay, boleh muntah kalau korang nak sekarang. hehe. Tapi memang betul. I love all the romantic and cliche move. Aku tak kisah. Aku suka. Biarlah orang kata, "eee, poyonya nak bunga and candle light dinner.." but personally i love that kind of move. Bagi aku, kalau nak tunjuk keromantikan dalam percintaan, tak payah nak tunggu tarikh - tarikh penting baru nak buat suprise itu ini.. Bila - bila masa pun kalau ko nak beromantik, just do it! Your partner will definitely appreciate you better. CONFIRM. Dont you love, bila tiba - tiba kau balik rumah je ada kiriman cinta dari pasangan korang? Dan korang tak suka ke, kalau bf/gf korang ajak kuar makan dan tiba - tiba dia bagi bunga dan bawak korang makan kat tempat yang romantic? Kalau aku, kompem aku jatuh cinta kali kedua. Heh. Tapi, bagi kau nak romantic pun ada batasnya. Kalau selang sehari kau nak bunga lah apalah, panas gak hati nak layan kan? Sekali sekala boleh lah.

ehhh, sebenarnya aku nak cakap pasal ape?

........

...

OH. Dah ingat. Pasal Valentine. Rasanya tak payah lah nak kupas dari mana datangnya hari Valentine ni. I believe semua orang dah tau. Nak sambut atau tidak? Terpulang. Hak individu. Bagi aku, Nehi. hehehhe.

p.s. I love you.