Monday, August 27, 2012

#Kahwin 11: Teaser hantaran & baju nikah

Salam hormat.

Ewahh.

Aku dah masuk saat kritikal untuk bergelar bini orang. Lagi 20 hari siot. Macam banyak je benda tak setel. Apa cerr. HAHA! So, di bawah adalah gambar hantaran yang aku, kakak aku dan adik aku buat. Tapi sebenarnya kakak aku dengan adik aku yang banyak buat. Aku pulak selsema dan sakit mata pulak time tu. Memang takde makna la aku nak layan benda ni hehe. Mari saya terangkan serba sedikit mengenai hantaran yang memang sempoi gila ni.





Hantaran untuk belah lelaki (aku bagi laki) 


Yang warna biru pekat dan bunga hitam ni adalah aku yang bagi lelaki. Gelap kan kaler dia. Biarlah, baru nampak gagah gitu. Dulang dan lapik dulang warna biru pekat tu, makcik bf aku yang bagi. Terima kasih sangat-sangat.. If tak, satu hal lagi aku nak kena sewa dulang ke apa jadah. Heheh. Bunga hitam tu, beli kat kedai aksesori pengantin kat Bandar Baru Ampang. Rm12 satu. Beli dalam 5 pcs je kot. Boleh lah.. Dari tempah kat orang satu dulang cas rm50. Lawa memang lawa, tapi lama pulak kan ko nak pakai hantaran ni. Hehe. itu pendapat aku lah. Kalau korang mampu, Orait je. Duit memasing kan. Apa ada hal.







                                                               Hantaran untuk belah perempuan (laki bagi aku) 

Ini pulak hantaran belah perempuan. Meletup kan? Memanglah sebab bukan aku buat. Hehehe. Member aku baru kahwin bulan May hari tu. So dengan rasa baik hati dan semangat setiakawan, dia pun bagi aku pinjam. Kebetulan tema aku sama dengan dia. So, oraitlah. Just letak je barang2 aku dan tambah lah riben if nak feeling kretip. Hhahahaa. Siap teruss.



                                                                    Biasaklah, bahan2 DIY harus dimasukkan.

Kata hantaran do it yourself kan, haruslah masukkan reben2 dan segala pisau dan jarum peniti suma. Barulah orang percaya dan kagum. Nak tempah dengan aku tak, aku cas murah je. Tapi memang sempoi la hantaran korang. Bak kata orang putih, "Less is more." Eceh.




                                                                               Cincin Kahwin Gua Hehehehe 

Err ini lah cincin aku nanti. *malu-malu kambing* Takdelah mahal mana dan bukan emas. Sebab aku tak gemor pakai2 emas ni. Cincin kahwin ni kan nak pakai lama, biarlah pilih yang korang sendiri selesa nak pakai kan. Orang nak cakap? Biaq pi la. Ko cakap jelah balik pasal diorang. Apa susah heheh.




                                                                        Err Gua dengan cubaan pose ayu pakai baju nikah. 

Ni gambar memang bajet ayu. Haha. Walaupun aku ni kategori pengantin plus size *sigh* tapi biarlah. Pasrah dah aku ni. Asal aku kahwin, dapat laki yang boleh jaga dan bimbing aku dah lah. Alhamdulillah dah..

Ok. See you for my next update pasal kahwin2 ni.


p/s: 20 days to go!!!

Wednesday, August 8, 2012

Kahwin #10: Dup Dap Dup Dap

Another;


1 month, 1 week & 1 day to go..




InsyaAllah :)